Emilia Karell ja Vivian Suominen kiskaisivat keihäsfinaaliin nuorten MM-yleisurheilussa

Veera Mattila jännitti 800 metrin juoksuaan turhaan: ”En ole nukkunut enkä syönyt.”

Emilia Karell kiskaisi itsensä alle 20-vuotiaiden MM-finaaliin keihäänheitossa. Kuva toukokuun Kultainen keihäs -kilpailusta Vantaalta.

1.8. 22:17

Suomen joukkue sai pirteän alun yleisurheilun alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuihin Kolumbiassa, kun Emilia Karell ja Vivian Suominen nappasivat finaalipaikat naisten keihäänheitossa.

Sjundeå IF:ää edustava Karell heitti karsinnan ensimmäisellä kierroksella 52,19, joka riitti kymmenenteen sijaan. HIFK:n urheilija Suominen sivalsi viimeisellään 48,89 ja eteni viimeisenä eli 12. heittäjänä loppukilpailuun.

Ensimmäisissä arvokisoissaan heittävän Karellin ennätys on 54,04 tältä vuodelta.

”Kaikki nämä järjestelyt ovat uusia minulle, mutta oli kiva heittää täällä ja kiva päästä heittämään finaalissa”, Karell tuumi Urheiluliiton tiedotteessa.

Kauden parhaallaan 52,41 heittänyt Suominen tuskaili karsinnassa askelmerkkinsä kanssa.

”Ihan kiva, että pääsin finaaliin, mutta vauhdin kanssa on ollut ongelmia. Heitoista meinasi tulla pistoheittoja, kun askelmerkki ei meinannut osua. Muuten jalat ja kroppa olivat hyväntuntuisia”, Suominen sanoi.

Karsintarajan 54,50 ylitti kolme urheilijaa, parhaana Serbian Adriana Vilagoš tuloksella 58,87. Loppukilpailu heitetään Calissa Suomen aikaa keskiviikkoyönä.

Veera Mattila ja Ronja Koskela etenivät alkueristä välieriin naisten 800 metrillä. Mattila oli omassa alkuerässään kolmas ajalla 2.07,36 ja Koskela neljäs tuloksella 2.10,05. Sijoitukset riittivät suomalaisille suoriin jatkopaikkoihin.

”Olen tosi tyytyväinen juoksuun. Stressasin tosi paljon ennen sitä. En ole nukkunut enkä syönyt. Jännitti tosi paljon, miten menee ja samoin tämä kuumuus”, alkuerävaiheen kymmenenneksi nopeimman ajan tehnyt Mattila kertasi tunnelmiaan.

Miesten 100 metrin alkuerissä Valtteri Louko karsiutui niukasti välieristä ennätyksellään 10,52. Louko oli alkuerässään kuudes ja 10,66 kellottanut Niko Kangasoja omassa erässään viides.

Välieriin selvisi ajalla 10,47. Botswanalainen Letsile Tebogo kiri Kangasojan alkuerässä kisaennätykseen 10,00.

Kymmenottelussa Joonas Lapinkero on kolmen lajin jälkeen sijalla 27. Hän juoksi 100 metriä aikaan 11,23, hyppäsi pituutta 616 ja työnsi kuulaa 12,65.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat