The Athletic: Venäläinen tähtikiekkoilija pääsi matkustamaan Yhdysvaltoihin

Venäläinen Kirill Kaprizov kuuluu NHL:n parhaisiin pelaajiin. The Athleticin mukaan Kaprizov olisi päässyt lentämään New Yorkiin viime viikolla ja saapuisi tiistaina Wildin kotikaupunkiin.

Kirill Kaprizov Minnesota Wildin paidassa toukokuussa 2022.

2.8. 17:30

Minnesota Wildin jääkiekon NHL-seurassa kasvoi huoli, ettei heidän paras pelaajansa, venäläinen Kirill Kaprizov, pääsisi matkustamaan Yhdysvaltoihin.

Venäjän käynnistämän hyökkäyssodan alettua Ukrainassa varsinkin ulkomailla pelaavia kiekkoilijoita on haettu varusmiespalvelukseen. Kaprizov kuului siihen joukkoon, jonka matkustaminen oli epävarmaa.

Urheilun laatulehti The Athletic kertoi useisiin NHL-lähteisiinsä vedoten, että Kaprizov olisi päässyt lentämään Turkista New Yorkiin viime viikolla ja saapuisi tiistaina Wildin kotikaupunkiin St. Pauliin ja Minneapolisiin.

Wildin huoli nousi tornitalon korkeuksiin, kun levisi väite, että Kaprizov olisi ostanut väärennetyn sotilaspassin vuonna 2017 ja hänen lykkäyksensä astua palvelukseen olisi päättynyt kesäkuun lopussa.

Väitteet väärästä sotilaspassista kumottiin monilla tahoilla, mutta silti Kaprizovin matkustaminen tuntui vielä jokin aika sitten uhatulta.

NHL sallii venäläisten pelaajien osallistumisen sarjan joukkueisiin ja pelaamisen liigassaan. Kaprizov kuuluu itänaapurin pelaajien parhaimmistoon, ja se näkyi hänen tilastoissaan viime kaudella.

Kaprizov, 25, latoi 81 ottelussa viime kaudella 47+61=107 pistettä. Koko liigassa Kaprizov sijoittui viidenneksi parhaaksi pisteiden tekijäksi ja venäläisistä hän oli selvästi paras.

Laitahyökkääjä Kaprizov nousi venäläisen kiekkoilun kuumiin nimiin viimeistään Pyeongchangin olympialaisissa 2018 tekemällä loppuottelun 4–3-voittomaalin Saksaa vastaan jatkoerässä.

Ulkomaille lähtevien kiekkoilijoiden asemasta Venäjällä kertoo se, kun Lappeen­rannassa syntynyt maalivahti Ivan Fedotov kaapattiin varusmiespalvelukseen, kun hän oli tehnyt NHL-sopimuksen Philadelphian kanssa.

Sitä ennen hän pelasi Moskovassa TsSKA:ssa, jolloin armeijahuolet eivät painaneet.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat