Ashleigh Bartylla vauhdikas vuosi: ensin grand slam -voitto, perään uran lopettaminen ja nyt naimisiin

Entinen maailman ykköspelaaja on nopea käänteissään.

Ashleigh Barty pääsi pelaamaan St. Andrewsin kentälle kutsuvieraiden kisassa ennen The Openia tänä kesänä.

2.8. 19:06

Australialainen Ashleigh Barty viettää suurien käänteiden vuotta. Hän voitti alkuvuodesta tenniksen kauden ensimmäisen grand slam -turnauksen Melbournessa, ilmoitti pian sen jälkeen lopettavansa uransa ja viime viikonloppuna hän meni naimisiin.

Barty on vain 25-vuotias ja pelasi uransa parasta tennistä, kun hän voitti Australiassa. Hän oli maailmanlistan ykköspelaaja ja päättänyt kolme edellistä kautta WTA-listan ykkösenä.

Lopettamisuutinen oli suuri šokki tennismaailmassa, kun hän ilmoitti vetäytymisestään.

Vastaava tenniksen yllätysuutinen tuli viimeksi 1981, kun Björn Borg lopetti huippu-uransa Bartyn tapaan 25-vuotiaana, jolloin hänen viimeiseksi grand slam -turnauksekseen jäi US Openin loppuottelutappio syksyllä -81.

Barty avioitui Garry Kissickin kanssa ja julkaisi kauniin kuvan hääparista Instagramissa lyhyellä toteamuksella: ”Aviomies ja vaimo.”

Kissick ja Barty kihlautuivat viime vuoden lopulla, joten täysin yllättäen häät eivät tulleet.

Maaliskuussa kerrottu lopettaminen sen sijaan oli jonkinlainen isku paikallisille tennisfaneille, kun Barty vihdoin onnistui voittamaan Melbournessa ensimmäisenä australialaisena naisena sitten Chris O'Neilin ja vuoden 1978.

Lyhyellä ja menestyksekkäällä urallaan Barty voitti kolme grand slam -turnausta. Hän valtasi Ranskan mestaruuden 2019, Wimbledonin 2021 ja vihdoin Australian viime helmikuussa.

Kun tennis loppui, voivat Barty ja Kissick jakaa yhteistä aikaa pelaamalla golfia. Molemmat ovat tietojen mukaan erinomaisia pelaajia.

Barty palkittiin kotimaassaan tänä vuonna urheilun ja lasten hyväksi tekemästään työstä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat