Ilona Mononen pinkoi viidenneksi 3 000 metrillä nuorten MM-kisoissa – mitalitoivo Alasaari seiväskarsinnan ykkönen

Mononen oli 3 000 metrin paras eurooppalainen ja juoksee kisoissa vielä joko 1 500 tai 5 000 metriä.

Ilona Mononen on päässyt tänä kesänä hyvään vauhtiin ja se jatkui myös nuorten MM-kilpailuissa. Kuva Lahdesta toukokuulta.

2.8. 22:07

Suomen Ilona Mononen pinkoi viidenneksi 3 000 metrin juoksussa nuorten alle 20-vuotiaiden yleisurheilun MM-kilpailuissa varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa. Kolumbian Calissa Suomen joukkueen pistetilin avannut Mononen oli kilpailun paras eurooppalainen ajalla 9.21,12.

”En minä pettynyt ole, mutta olisihan se ollut mukava taistella mitaleista”, tilitti Mononen SUL:n tiedotteessa.

Kenian Betty Chelangat voitti matkan ajalla 9.01,03.

MM-kisoissa Monoselle on merkitty myös 1 500 metrin ja 5 000 metrin matkat, joista hän juoksee toisen.

”Nyt sanoisin, että toinen matka on 1 500 metriä, mutta päätös tehdään tiistaina”, Mononen sanoi.

Vuoden takainen hopeamitalisti Juho Alasaari, 18, selvitti seiväskarsinnan helposti. Aikuisten EM-joukkueeseenkin noussut Alasaari ylitti korkeudet 505 sekä 520 ensimmäisellään, mikä riitti karsinnan jaettuun ykköstilaan ja loppukilpailuun.

Vaikka suomalainen pyrkii kirkastamaan mitaliaan, on hän selkeä kakkossuosikki.

Ranskan Anthony Ammirati on hypännyt tällä kaudella peräti 570, mutta vain hän ja Alasaari (553) ovat osallistujista ylittäneet viiden ja puolen metrin rajan.

Alasaaren seiväsfinaali alkaa torstaina noin kello 23.05 Suomen aikaa.

Myös naisissa saatiin seiväsfinalisti, kun Silja Andersson taivutti kolmannella yrityksellään karsinnassa tuloksen 405 ja selvitti paikan keskiviikkona käytävään finaaliin. Kisassa 13 hyppääjää pääsi finaaliin ylittäen 405.

”Hyppäsin 395 ensimmäisellä, ja se hyppy tuntui tosi hyvältä. Sitten askelmerkki heitti 405:n hypyissä. Ensin tulin liian lähelle ja sitten jäin kauas. Viimeinen tuli sekin aika lähelle, mutta sitten oli jo niin paljon adrenaliinia, että menin yli. Se oli helpotus”, Andersson kertaili karsintaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat