Emil Ruusuvuori kamppaili ahdingosta maukkaaseen voittoon Washingtonissa, kohtaa puolalaistähden tänä iltana

Urakka jatkuu kaksin- ja nelinpelissä, ja molemmat ottelut ovat vuorossa keskiviikkona.

Emil Ruusuvori käynnisti voitokkaasti Pohjois-Amerikan kiertueen. Kuva kesäkuulta Quenn’s Clubin turnauksesta Lontoosta.

2.8. 23:07 | Päivitetty 3.8. 12:00

Alku oli kaikkea muuta kuin helppo, kun Emil Ruusuvuori pelasi ensimmäisen kierroksen otteluaan Washingtonin tenniksen ATP 500 -turnauksessa.

Ruusuvuori hävisi avauserän 1–6 Yhdysvaltain Mackenzie MacDonaldia vastaan, mutta voitti kaksi seuraavaa 6–4, 6–4.

Voitto irtosi, mutta hankalan kaavan kautta, kun MacDonald karkasi vielä kolmannessakin erässä 3–0-johtoon. Kovilla kentillä pelatussa ottelussa usein saattaa yksikin murto riittää erävoittoon, mutta MacDonaldille tehtävä oli mahdoton.

Ruusuvuorelle riitti jatkopaikkaan melko keskinkertainen esitys, kun ottelun kahdessa viimeisessä pelissä MacDonald latoi helppoja virheitä puoli tusinaa.

Kovin pitkää taukoa- Ruusuvuori ei saa palautuakseen ottelusta MacDonaldia vastaan, kun toisen kierroksen kamppailu alkaa Washingtonissa päivän ensimmäisenä kello 12 (Suomen aikaa 19.00).

Toisella kierroksella Ruusuvuori kohtaa Puolan kakkoseksi sijoitetun Hubert Hurkaczin, joka on ATP-listalla peräti sijalla 11.

Ottelun alun vaikeutta kuvasi hyvin, kun Ruusuvuori sai kahdessa ensimmäisessä syöttövuorossaan yhteensä vain kaksi pistettä. Toinen erä toi muutoksen peliin, mutta lisäsi myös yhdysvaltalaisen virheitä.

Avauskierroksen kamppailu pelattiin Washingtonin tennisalueen sivukentällä, ja viereisten kenttien tilannekuulutukset kantautuivat hyvin Ruusuvuoren ja MacDonaldin kentälle.

Kaksikko oli kohdannut toisensa kahdesti aikaisemmin. Ranskan avoimissa MacDonald voitti alkukesällä 2021, mutta Ruusuvuori tasoitti tilaston Atlantassa kesän lopulla.

Washingtonin kohtaaminen oli kahden rankingissa lähellä toisiaan olevan ottelu. Ruusuvuoren sijoitus on 46. ja MacDonald on kaksi sijaa alempana.

Kaksinpelin ohella Ruusuvuori jatkaa Washingtonissa nelinpelissä yhdessä australialaisen Luke Savillen kanssa. Neluripari läpäisi turnauksen karsinnat ja hankki pitkää reittiä kulkien pääsarjapaikan.

Keskiviikon ohjelmasta tuli tiukka, kun Ruusuvuori joutuu nelinpelikentälle kaksinpelinsä jälkeen.

Ruusuvuori ja Hurkacz kohtaavat keskiviikkona kello 19. Eurosport Player ja Discovery+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat