Teini­tähti elehti töykeästi juostuaan nuorten ME:n ja joutui selittämään tekoaan: ”Olen pahoillani, jos joku loukkaantui”

Letsile Tebogo viittilöi vastustajilleen kesken 100 metrin juoksun, mutta rikkoi silti nuorten maailmanennätyksen. Hän kertoi elehdinnän olleen kunnianosoitus Usain Boltille.

Letsile Tebogo juoksi nuoresta iästään huolimatta myös aikuisten MM-kisoissa Eugenessa.

3.8. 9:20

19-vuotias pikajuoksun superlupaus Letsile Tebogo rikkoi omissa nimissään olleen alle 20-vuotiaiden 100 metrin maailmanennätyksen nuorten MM-kisoissa Kolumbiassa.

Tebogo juoksi MM-finaalissa häikäisevän ajan 9,91. Botswanan pikakiituria ei turhaan verrata idoliinsa Usain Boltiin, aikuisten ME-mieheen, sillä edes hän ei juossut nuoruudessaan moista vauhtia.

Nopeus ei ole kuitenkaan ainoa syy, miksi sprintterikaksikko muistuttaa toisiaan. Tebogo nimittäin keskittyi ennätysjuoksunsa viimeiset 20 metriä heristämään sormeaan vastustajilleen. Samanlaista kukkoilua harrasti aikanaan myös Bolt.

Elehdinnästä huolimatta kukaan muista kilpailijoista ei päässyt lähellekään voittajaa. Hopeamitalisti Bouwahjgie Nkrumie jäi aikaan 10,02.

Tebogo joutui selittämään viittilöintiään medialle juoksun jälkeen.

”Olen pahoillani, jos joku loukkaantui. Näin kaikki paikalla olleet fanit, ja tein sen, jotta he saisivat nauttia kisasta. Halusin muistuttaa heitä siitä, mitä Usain Bolt teki aikanaan. Hän on idolini ja katson häntä ylöspäin”, Tebogo sanoi Kansainvälisen yleisurheiluliiton mukaan.

”En suunnitellut tuuletusta etukäteen, mutta heti kun olin ottanut ensimmäisen askeleen telineistä, tiesin, että mestaruus on minun. En murehtinut ajasta. En edes katsonut sitä.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat