Väkivallanteko Ruotsin juniori­liigassa: 18-vuotiaan jääkiekkoilijan suu tuhoutui – ”Elämäni pahin kipu”

18-vuotiasta pelaajaa huitaistiin jääkiekkomailalla niin, että hänen leukansa murtui ja hampaat halkesivat. Syytettyä pelaajaa uhkaa vankeusrangaistus.

3.8. 13:15

18-vuotias jääkiekkoilija Kid Andersson joutui väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi Ruotsissa pelatussa junioriottelussa, Aftonbladet kirjoittaa.

Hille/Åbyggeby -nimisessä joukkueessa pelannut Andersson härnäsi vastustajan pelaajaa vaihtoaitiossa ruiskuttamalla tämän päälle vettä vesipullosta, ja siitä suivaantuneena kastunut pelaaja huitaisi häntä mailalla.

Vaihtopenkki täyttyi verestä, kun Anderssonin suu tuhoutui täysin. Hänen leukansa murtui ja hampaat halkesivat, minkä lisäksi hän sai ammottavan haavan ylähuuleensa.

Aftonbladet julkaisi pelaajan kasvoista rajuja kuvia, jotka voivat järkyttää herkimpiä lukijoita. Voit katsoa kuvat tästä linkistä.

Andersson kiidätettiin iskun jälkeen suorinta tietä sairaalaan leikkaukseen.

Mailallaan huitaissutta pelaajaa vastaan nostettiin syyte törkeästä pahoinpitelystä. Häntä uhkaa vankeusrangaistus, jonka pituus voi olla lyhimmillään puolitoista vuotta ja pisimmillään jopa kuusi vuotta.

Pelaaja on puolustautunut kertomalla, että yritti huitaista mailallaan vesipulloa. Ruotsin jääkiekkoliitto on asettanut hänet pelikieltoon vuoden loppuun asti.

Andersson kertoi Aftonbladetille, että kärsii tapahtumien vuoksi univaikeuksista ja näkee usein painajaisia.

”Tuntui, kuin joku olisi lyönyt minua pesäpallomailalla suuhun. Aivan kuin koko leukani olisi työntynyt sisäänpäin kurkkuuni asti. Olin shokissa ja tunsin vain yhden hampaan suussani. Sitten alkoi elämäni pahin kipu”, Andersson kuvaili.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat