Pesäpalloliitto aloitti selvityksen tiistain Superpesis-ottelun häirintäepäilystä

Tamperelaisseura Manse PP:n mukaan KPL:n seurajohdon henkilö huusi halventavasti Mansen pelaajalle Kouvolassa.

3.8. 16:20 | Päivitetty 3.8. 17:36

Pesäpalloliitto on aloittanut selvityksen Manse PP:n julki tuomasta häirintäepäilystä, joka liittyy tiistaina pelattuun miesten Superpesiksen otteluun Kouvolan Pallonlyöjien ja tamperelaisseuran välillä.

Tamperelaisseura Manse PP kertoo nettisivuillaan, että Kouvolassa KPL:n seurajohtoon kuuluva henkilö huusi erittäin halventavia ja henkilöön kohdistuvia solvauksia Mansen pelaajalle.

Manse PP:n mukaan huudot kuuluivat katsomon lisäksi kyseisen pelaajan korviin.

Tamperelaisseura tuomitsee jyrkästi kaiken peliin kuulumattoman sekä henkilöön kohdistuvan häirinnän. Tunnelman luonti ja lajiin kuuluva asiallinen kannustus on tietenkin suotavaa.

Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Rämet kertoi STT:lle, että Pesäpalloliitto on pyytänyt Manse PP:ltä ja Kouvolan Pallonlyöjiltä selvitykset tiistain tapahtumista. Niiden perusteella liiton johtokunta päättää, onko tapahtumista langetettava rangaistuksia.

Rangaistukset voivat vaihdella eriasteisista huomautuksista rahallisiin sanktioihin. Siinä ovat ääripäät, Rämet kertoi.

Pesäpallon kurinpitomenettelyssä ei tunneta esimerkiksi sarjapisteiden vähentämistä. Rämet odottaa selvityksiä ensi viikkoon, mutta mahdollisesti liitto voi joutua pyytämään vielä lisäselvityksiä.

Pesäpalloliitto ja sitä kautta seurat ovat sitoutuneet käynnissä olevaan Älä riko urheilua -kampanjaan. Kampanjan mukaan urheilu on rikki, jos sen parissa ei puututa häirintään kaikissa tilanteissa. Yksi häirinnän ilmentymä voi olla halventava tai nöyryyttävä puhe.

Pesäpalloliiton Rämet muistuttaa, että vahvat tunteet kuuluvat urheiluun, mutta ei usko, että häiritsevä puhe olisi pesäpallossa erityisen yleistä. Eikä sellaista pesäpalloon kaivata.

Kentällä pitää pystyä urheilemaan niin, ettei ole pelkoa tulla loukatuksi, Rämet muistutti. Yksikin häirintätapaus on Rämetin mukaan liikaa, joten liitto ottaa epäilyt vakavasti.

Katsomossa pitäisi olla niin, että kannustetaan omia ja arvostetaan vastustajaa. Ilman vastustajia kotijoukkuekaan ei saa otteluja kentälleen, Rämet sanoi.

Manse PP kertoo nettisivuillaan, että seura on nostanut häirintäasian esiin Superpesis-seurajohtajien kokouksessa jo kauden 2021 päätteeksi. Seuran mukaan viimeistään nyt pesäpallolla on satavuotiaana kansallispelinä tekojen aika. Manse PP patistaa muitakin seuroja vaatimaan nollatoleranssia häirinnälle.

STT ei ole tavoittanut KPL:n puheenjohtajaa Harri Lehtoa kommentoimaan asiaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat