Armeijan seuran riveissä Venäjällä kiekkoilevat ruotsalaiset eivät näe KHL:ssä pelaamista ongelmana

Maalivahti Adam Reideborn ja puolustaja Fredrik Claesson edustavat tulevalla kaudella TsSKA Moskovaa.

Ruotsin maajoukkueesta tutun Adam Reidebornin pelaaminen Tre Kronorissa on jatkossa kysymysmerkki, sillä hän jatkaa uraansa Venäjän armeijan keskusurheiluseurassa TsSKA Moskovassa. Kuva kevään 2021 MM-kisoista.

4.8. 8:22

Venäjän pehmeän vallankäytön välineisiin kuuluvassa jääkiekkoliiga KHL:ssä on käynyt länsimaisten pelaajien kato Venäjän aloitettua hyökkäyssotansa Ukrainassa.

Pieni vähemmistö kiekkoilijoista on kuitenkin päättänyt jatkaa sodasta huolimatta uraansa Venäjällä. Esimerkiksi suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkinen on jo palannut venäläiseen seuraansa Traktor Tšeljabinskiin.

Ruotsalaisista Venäjällä jatkavat ainakin maalivahti Adam Reideborn ja puolustaja Fredrik Claesson, jotka kiekkoilevat tulevalla kaudella TsSKA Moskovassa.

30-vuotias Reideborn torjui KHL:n mestaruuden voittaneen TsSKA:n paidassa myös viime kaudella, mutta 29-vuotias Claesson siirtyy Venäjälle Pohjois-Amerikasta.

Kaksikko on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa medialle, mutta he ovat nyt rikkoneet hiljaisuuden KHL:n verkkosivujen omassa haastattelussa.

”Se ei ole ongelma. Saattaa käydä niin, että en pelaa maajoukkueessa tämän takia, mutta meidän on odotettava ja katsottava, millaisia päätöksiä johtajat tekevät”, Reideborn sanoo.

Tampa Bay Lightningin organisaatiosta siirtyvä Claesson pelasi viime kauden pääasiassa farmiliiga AHL:ää Syracuse Crunchissa. Hänen agenttinsa on ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan kertonut aiemmin, että sopimus tehtiin ennen sodan syttymistä.

Claesson kertoo haastattelussa siirtyvänsä KHL:ään peliajan perässä.

”Se ei ollut poliittisesti helppo päätös, mutta kaikki ystäväni ja perheeni tukivat minua. Ymmärrän, että monet olivat yllättyneitä, kun allekirjoitin sopimuksen. Perheeni on nyt Kanadassa, mutta toivon heidän tulevan tänne mahdollisimman pian.”

TsSKA on Venäjän armeijan keskusurheiluseura. Se nousi heti hyökkäyssodan alkamisen jälkeen otsikoihin pelaamalla omassa keskuksessaan harjoitusottelun toista moskovalaista seuraa Spartakia vastaan.

Kaukalon laidalla nähtiin kylttejä ja banderolleja, jotka oli varustettu teksteillä ”Putin – meidän presidenttimme”.

TsSKA:n viime kauden ykkösmaalivahti Ivan Fedotov nousi heinäkuun alussa kansainväliseksi puheenaiheeksi, kun hänet pidätettiin Pietarissa Venäjän sotilassyyttäjän viraston päätöksellä kutsuntojen välttelyn vuoksi.

HS:n lähde kertoi pidätyksen jälkeen Venäjän kiekkopiireissä vallitsevasta käsityksestä, jonka mukaan kyseessä olisi ollut TsSKA:n järjestämä kosto siitä, että Lappeenrannassa syntynyt Fedotov päätti lähteä KHL:stä NHL:ään.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat