Chelsean hankinta odotti seuraan pääsyä lähes vuosikymmenen – siirron estänyt Napolin omistaja antoi nyt erikoisen lausunnon afrikkalaisista

Senegalilainen Kalidou Koulibaly siirtyi Chelseaan Napolista, jonka omistaja Aurelio De Laurentiis kertoi saaneensa tarpeeksi maanosansa mestaruudesta pelaavista afrikkalaispelaajista.

Kalidou Koulibaly on nykyisin Chelsean mies.

4.8. 12:15

Senegalin jalkapallomaajoukkueen keskuspuolustajan Kalidou Koulibalyn unelma toteutui heinäkuussa, kun siirto Englannin Valioliigassa pelaavaan Chelseaan varmistui.

Koulibaly allekirjoitti Chelsean kanssa nelivuotisen sopimuksen, jonka arvo on urheilumedia Sky Sportsin mukaan 32,8 miljoonaa puntaa eli lähes 40 miljoonaa euroa.

31-vuotias Koulibaly kertoo brittilehti The Guardianin tuoreessa haastattelussa, ettei koskaan menettänyt uskoaan päästä Valioliigaan. Haastattelussa kerrotaan, että Chelsean italialaismanageri Antonio Conte yritti hankkia Koulibalyn jo vuonna 2015.

”Puhuin Conten kanssa Roomassa. Hän halusi minut ensimmäisen hyvän Napoli-vuoteni jälkeen”, Napolissa kaudella 2014–2015 debytoinut Koulibaly sanoo.

Tosiasiassa Conten sopimus Chelsean kanssa vahvistettiin huhtikuussa 2016, jolloin hän valmensi vielä Italian maajoukkuetta. Conte jätti maajoukkueen kesän EM-kisojen jälkeen ja siirtyi lontoolaisseuraan kaudeksi 2016–17.

Chelseaan siirtynyt senegalilainen Kalidou Koulibaly nosti voittopokaalin ilmaan tämän vuoden alussa pelatun vuoden 2021 Afrikan mestaruusturnauksen jälkeen. Turnaus siirrettiin tälle vuodelle koronaviruspandemian vuoksi, mutta sen vuosiluku ei vaihtunut.

Koulibaly kertoo pyytäneensä seuran omistajalta Aurelio De Laurentiisilta lupaa lähteä Chelseaan, mutta tämä kertoi sen olevan mahdotonta.

”Odotin hieman ja jatkoin keskusteluani, mutta he eivät todellakaan halunneet minun lähtevän seurasta, joten päätin uusia sopimukseni Napolin kanssa.”

”Minun oli vaikea sanoa ei [Chelsealle], koska unelmanani on ollut pienestä pitäen pelata Valioliigassa. Tiesin kuitenkin sen tapahtuvan jonain päivänä. Minun piti vain odottaa kärsivällisesti.”

Senegalin paidassa 62 A-maaottelua pelannut ja maansa Afrikan mestariksi tämän vuoden alussa kipparoinut Koulibaly kertoo nelivuotisen sopimuksen todistavan, että Chelsea luottaa häneen.

”He tietävät minun olevan ammattilainen, joka pitää huolta kehostaan ja kaikesta muustakin”, Koulibaly sanoo.

Chelsea-siirron lähes vuosikymmen sitten torpannut De Laurentiis nousi keskiviikkona otsikoihin kertomalla, ettei Napoli enää hanki afrikkalaisia pelaajia, mikäli nämä lähtevät kesken kauden pelaamaan maanosansa mestaruudesta.

”Olen saanut tarpeekseni afrikkalaisista, mikäli nämä eivät kieltäydy pelaamasta Afrikan mestaruusturnauksessa”, De Laurentiis sanoi.

”En enää osta heitä tästä syystä. Maksamme heidän palkkansa vain lähettääksemme heidät keskellä kautta ympäri maailmaa pelaamaan jonkun muun puolesta.”

Napolin omistajan möläytyksestä kertovan ja uutistoimisto AP:n toimittaman uutisen on julkaissut muun muassa yhdysvaltalainen urheilumedia Sports Illustrated.

Napoli on menettänyt kesän siirtoikkunassa kaksi afrikkalaista pelaajaa, kun sekä Koulibaly että algerialainen Faouzi Ghoulam ovat vaihtaneet maisemaa.

Kamerunilainen André-Frank Zambo Anguissa on puolestaan jatkossa Napolin oma pelaaja, kun seura käytti lainasopimuksessa olleen optionsa ja hankki hänet Fulhamista. Zambo Anguissa pelasi Napolissa lainalla viime kaudella.

Napolin omistaja Aurelio De Laurentiis aiheutti kohun kertomalla, ettei aio enää hankkia Afrikan mestaruusturnaukseen osallistuvia afrikkalaispelaajia.

Napolilla on riveissään kolme afrikkalaista pelaajaa. Zambo Anguissan lisäksi Napolia edustavat nigerialainen Victor Osimhen ja algerialainen Adam Ounas.

AP kysyi uutiseensa myös Koulibalyn kantaa entisen pomonsa sanoihin. Hän vastasi kunnioituksen kaikkia kohtaan olevan tärkeintä ja vaati afrikkalaisille maajoukkueille samanlaista kunnioitusta kuin eurooppalaisille.

Koulibaly myönsi alkuvuoteen ajoittuvan turnauksen olevan vaikea hetki Napolille, mutta omistajan kommentit olivat silti epäoikeudenmukaisia.

”Senegalin kapteenina ajattelen, ettei se ole hyvä tapa puhua Afrikan maajoukkueista, mutta kunnioitan hänen ajatuksiaan. Jos hän uskoo joukkueensa voivan pelata ilman afrikkalaisia, niin se on hänen asiansa.”

Kansainvälinen pelaajayhdistysten kattojärjestön Fifpron Afrikan-osasto ilmoitti Twitterissä olevansa järkyttynyt De Laurentisin ylimielisyydestä ja halveksunnasta.

”Afrikkalaisten pelaajien kimppuun hyökkäämisen sijaan hänen pitäisi kohdistaa kritiikkinsä niihin, jotka suunnittelevat [ottelu]kalenterin”, se ilmoitti.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat