Suomen MM-rallin katsojia kielletään provosoimasta venäläisiä kuljettajia: ”Kyllä sen järjestysmiehet havaitsevat”

Jyväskylän MM-rallin järjestäjiä huolettaa, että katsojat heittävät kiviä venäläiskuljettajien autojen eteen. Asiasta on ilmoitettu etukäteen viranomaisille.

Ott Tänak ajoi yleisömeren ohitse Harjun erikoiskokeella 2019.

4.8. 12:18

Torstai-iltana alkavassa Suomen MM-rallissa on mukana kolme venäläistä kilpailijaa: RC5-sarjassa ajava Vitali Antonov sekä RC2-luokassa Skodalla ajava Nikolai Grjazin ja hänen kartanlukijansa Konstantin Aleksandrov.

Kolmikko on kilpailussa mukana, koska ralli järjestetään Kansainvälisen autoliiton Fian sääntöjen ja ohjeistusten mukaan. Suomen autourheilun kansallinen lajiliitto AKK-Motorsport ry ei voi evätä heidän osallistumistaan.

Lue lisää: Jyväskylän MM-rallissa mennään FIA:n päätöksellä, ja venäläiset saavat kilpailla: ”Tämä on inhottava tilanne”

Jyväskylän rallikansaa puhuttaa mahdollisuus, että yleisö aiheuttaa venäläiskuskeille harmia tai vaaratilanteita toiminnallaan. Katsojat saattavat esimerkiksi heittää kiviä autojen eteen.

AKK-Motorsport ry:n toimitusjohtaja Riku Bitter, oletko kuullut tällaisesta?

”Olemme kuulleet ja tietoisia. Asia on käyty myös viranomaisten kanssa läpi”, Bitter toteaa.

AKK-Motorsport on kokonaisvastuussa kilpailusta ja näin ollen myös siitä, että yleisö käyttäytyy ohjeiden mukaan. Kilpailun yleisessä tiedottamisessa katsojia kehotetaan jättämään provosoinnit tekemättä.

”Toivottavasti rallikansa ymmärtää, että tärkeintä on itse kilpailu ja se, että se saadaan ajettua turvallisesti läpi”, Bitter sanoo.

”Uskon, että rallikansa on kuitenkin tullut rallia katsomaan ja pidättäytyy tällaisista mahdollisista provosoinneista.”

Bitter ei muista, että Jyväskylässä olisi tapahtunut aiempina vuosina kivien heittelyä tai muuta kuljettajien turvallisuutta uhkaavaa käytöstä.

”Se on niin poikkeavaa, että kyllä sen toimitsijat ja järjestysmiehet havaitsevat. Sellaista ei normaalisti missään nimessä tapahdu.”

Suomen MM-ralli alkaa legendaarisella Harjun erikoiskokeella torstaina kello 19.08.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat