Noora Räty kertoi, miksi ei ole mukana Nais­leijonien MM-joukkueessa: ”Laitetaan faktoja suoriksi”

Maalivahti Noora Räty ilmoitti, ettei ollut missään vaiheessa edes valittavissa elokuun MM-kisoihin.

Noora Räty puhui asiat halki maajoukkueen valmentajien kanssa.

4.8. 12:19

Naisleijonien monivuotinen luottomaalivahti Noora Räty ei ole mukana elokuun lopussa alkavissa jääkiekon MM-kisoissa Tanskassa.

Jo Pekingin olympialaisissa helmikuussa Räty jäi ulos kisakoneesta, ja tuolloin valmentaja Pasi Mustosen maalivahtivalinnoista nousi suuri kohu.

Lue lisää: IS: Maalivahti Noora Räty jätetty ulos jääkiekon olympiajoukkueesta, päävalmentaja Pasi Mustonen vastasi: ”Kiitos kysymästä”

Nyt joukkuetta luotsaa Juuso Toivola, ja Räty kertoo kuvapalvelu Instagramissa, ettei MM-valintoihin liittynyt minkäänlaista draamaa.

”Laitetaan taas vähän faktoja suoriksi, ennen kuin media tekee omat johtopäätöksensä”, 33-vuotias maalivahti kirjoitti.

”En missään vaiheessa tähdännyt elokuun MM-kisoihin tai ollut edes ehdolla leiritykseen, saati sitten lopulliseen kisajoukkueeseen. On siis väärin otsikoida mediassa, että minua ei valittu joukkueeseen, kun en edes ollut sinne ikinä valittavissa.”

Räty kertoi käyneensä Toivolan ja maalivahtivalmentaja Vesa Virran kanssa pitkät keskustelut omasta tilanteestaan, sekä menneestä että tulevasta. Hänen mukaansa puhelut olivat rakentavia ja hyvähenkisiä.

Nyt suomalaistähti haluaa kannustaa maannaisiaan menestykseen MM-jäällä.

”Tsemppiä MM-kisoihin Naisleijonat, hymy pyllyyn ja hakkaa päälle! Odotan innoissani, mitä tämä joukkue saa aikaan kentällä uuden päävalmentajan johdolla”, hän hehkutti.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat