Kärpät jäädyttää maailman­mestari Lasse Kukkosen peli­numeron – upea ura alkoi Oulussa eri numerolla

Kärppien ja Leijonien tukipilari voitti urallaan neljä Suomen mestaruutta ja seitsemän aikuisten arvokisamitalia.

HIFK:n kapteeni Lennart Petrell (vas.) ja Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen paiskasivat kättä ja halasivat toisiaan kevään 2018 välieräsarjan päätteeksi. Kärpät jatkoi finaaleihin voitoin 4–3, ja Kukkonen voitti tuona keväänä viimeisen neljästä SM-kullastaan.

4.8. 13:41

Jääkiekon Liigassa pelaava Oulun Kärpät tiedotti torstaina jäädyttävänsä seuraikoni Lasse Kukkosen pelinumeron 5. Kärppien entisen kapteenin paita nousee kattoon lauantaina 8. lokakuuta ennen Kärppien ja Jukurien välistä ottelua.

40-vuotias Kukkonen saavutti kotimaan kaukaloissa neljä Suomen mestaruutta sekä kaksi hopeaa ja kaksi pronssia.

Kukkonen kuului Kärppien lisäksi myös Leijonien tukipilareihin. Hän on vuoden 2011 maailmanmestari. Lisäksi Kukkosen palkintokaapista löytyy olympiahopea, kaksi olympiapronssia, kaksi MM-hopeaa ja yksi MM-pronssi.

”Raksila ja Kärpät ovat olleet 80-luvulta asti iso osa elämääni”, Kukkonen tiivistää tiedotteessa.

Kärpät on jäädyttänyt aiemmin Reijo Ruotsalaisen, Markku Kiimalaisen, Jari Viuhkolan ja Ilkka Mikkolan pelinumerot.

Kukkonen nousi Kärppien edustusjoukkueeseen kaudella 1999–2000, mutta hänen ensimmäinen pelinumeronsa ei suinkaan ollut 5 vaan 3.

Kukkonen käytti kolmosta vielä kaudella 2005–2006, jolloin vitonen koristi Ari Vallinin paitaa. Kukkosen kärppävuosina vitosta ovat käyttäneet ennen Vallinia myös Harri Aho ja Drew Bannister.

Numerolla 3 pelannut Lasse Kukkonen juhli Petr Tenkratin tekemää 1–0-voittomaalia kevään 2003 ratkaisevassa välierässä Jokereita vastaan. Kärpät voitti Jokerit vieraskaukalossa Tenkratin osumilla 2–0 ja eteni finaaleihin voitoin 3–2.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat