Penkki­punnerruksen MM-ykkönen vei Euroopan mestaruuden avaus­nostolla – Tuomari­linja vesitti halutun tuloksen: ”Olisi ollut kova kunto”

Emmeth Salo voitti penkkipunnerruksen avoimen luokan EM-kultaa torstaina.

Emmeth Salo esittelee keväällä voittamaansa MM-kultamitalia.

5.8. 11:41

Suomalainen voimanostaja Emmeth Salo punnersi torstaina penkkipunnerruksen avoimen luokan EM-kultaa alle 84-kiloisissa tuloksella 120 kiloa. Kisat käytiin Budapestissä.

24-vuotias varmisti mestaruuden heti aloituspainollaan. Kaksi seuraavaa nostoa hylättiin.

Hylkäysten syitä selviteltiin, lopulta syyksi kerrottiin takapuolen nouseminen noston aikana.

”Siinä tuli eri selityksiä, kertasimme sääntöjä, niin heidän mielestä perse nousi, mutta se ei minun tekniikalla ole mahdollista.”

”Tämä on tuomarilaji, se valitettavasti välillä vaikuttaa. Kisoissa paljon puhuttiin siitä, että tuomarilinjaan ja sääntöihin tarvitaan selkeyttä. Tosi paljon oli punaista näissä kisoissa.”

Tulos jäi harmittamaan Saloa, hän toivoi tekevänsä Suomen ennätyksen. Edellinen SE on kevään SM-kisoista Salon nostama 133,5 kiloa, nyt tähtäimessä on 135 kiloa.

”Olisi ollut kova kunto, mutta ensi kuussa uusi yritys Maarianhaminassa, kun on Suomen ruotsinkielisten seurojen mestaruuskisat”, Pietarsaaren voimanostajia edustava Salo toteaa.

Emmeth Salo voitti toukokuussa myös maailmanmestaruuden tuloksella 130 kiloa, joten hän on jälleen sekä hallitseva Euroopan- ja maailmanmestari avoimessa luokassa.

Viimeksi Salo voitti sekä MM- ja EM-kultaa aikuisten sarjassa vuonna 2018. Tuolloin hänet tunnettiin nimellä Susanna Törrönen, mutta hän on vaihtanut sittemmin nimensä.

Tuplamestaruuden uusiminen ei itsessään lämmittänyt Saloa.

”Itselle mestaruus ei ole niin tärkeä, olisin toivonut parempaa tulosta molemmista kisoista.”

Nuorten sarjoista hänellä on lukuisia mestaruuksia. Saloa valmentaa hänen isänsä Jari Törrönen.

Myös muille suomalaisille tuli menestystä WADA-testatun IPF-voimanostoliiton EM-kisoissa. Johanna Laitinen nappasi hopea sarjassa yli 84 kiloa Suomen ennätyksellä ? Menestystä tuli myös miehissä, kun Simo Sistonen sai hopeaa miesten alle 120 kilon sarjassa ja toukokuun MM-kisoissa kultaa voittanut Joni Tajakka nappasi pronssia 105-kilon sarjassa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat