Nuoret Leijonat nappasivat jatkoaikavoiton Ruotsista: ”Olisi meillä ollut paikkoja tehdä enemmänkin maaleja”

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkue kukisti Ruotsin maalein 2-1 MM-kilpailuja edeltävässä harjoitusottelussa.

Samuel Helenius maajoukkueleirillä Vierumäellä heinäkuussa.

5.8. 11:29

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue karisti matkarasitukset jäsenistään ja nousi 2–1-voittoon Ruotsista MM-kilpailuja edeltävässä harjoitusottelussa Kanadassa perjantain vastaisena yönä.

Ruotsi johti pitkään Helge Gransin avauserän alun täysosumalla, mutta Samuel Helenius viimeisteli tasoituksen alle kolme minuuttia ennen täyttä aikaa. Joel Määttä ratkaisi pelin jatkoajalla.

”Olisi meillä ollut paikkoja tehdä enemmänkin maaleja. Propsit Ruotsin maalivahdille, hän pelasi erittäin hyvän pelin, Helenius sanoi Suomen jääkiekkoliiton Leijonat.fi-sivustolla.

Ruotsin Jesper Wallstedt keräsi 30 torjuntaa. Suomen Leevi Meriläinen venyi kiekon tielle 33 kertaa.

”Ruotsi tuli aika kovin päälle. Ottelun alkuun jäi parannettavaa, mutta kaksi seuraavaa erää oli meiltä jo aika hyviä. Mutta näistä harkkapeleistä opitaan. Tiedämme, mitä on jatkossa parannettava”, Helenius summasi.

Vuodenvaihteessa Suomi pelasi MM-turnausta kaksi ottelua ennen kuin kisat keskeytettiin koronapandemian takia. Helenius esiintyi väkevästi, kun hän ehti summata pisteet 3+1=4. Seitsemän kuukautta myöhemmin pelit sujuvat jälleen maajoukkueessa.

”Pitkästä aikaa, tuntui aika hyvältä tehdä maali! Ei ole liikaa tullut maaliverkkoa heiluteltua”, Pohjois-Amerikan farmiliiga AHL:ssä loppukauden tehoin 1+0=1 pelannut Helenius sanoi.

Suomi kohtaa lauantain vastaisena yönä Yhdysvallat. MM-urakka alkaa keskiviikon vastaisena yönä Latviaa vastaan. Nuoret Leijonat kohtaa alkulohkossa myös Slovakian, Tshekin ja Kanadan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat