AC Oulu taas piikkinä HJK:n lihassa, Lucas Lingman ihmetteli loppuhetkien tapahtumia yhdeksän keltaisen kortin ottelussa

Honka kiri tasapeliin KuPSin huolimattomuusvirheestä

Lucas Lingman pelaa loppukauden kattavalla sopimuksella HJK:ssa. Kuva vuodelta 2020.

7.8. 20:38 | Päivitetty 7.8. 21:59

AC Oulusta on muodostunut todellinen peikko HJK:lle miesten jalkapalloliigassa. Oululaisilla oli alla kaksi voittoa keskinäisistä kohtaamisista, ja sunnuntaina AC Oulu venyi kotonaan 1–1-tasapeliin Michael Lopezin loppuhetken maalin ansiosta.

Peli oli suurilta osin HJK:n hallussa, joten lopun takaisku kirveli vierasjoukkueen pelaajia rajusti.

”Peli oli ihan hallussa. Yksi tilanne ja kaksi pistettä meni ohi suun. Omaa tyhmyyttämme emme tappaneet peliä”, loppukauden lainasopimuksella HJK:hon palannut Lucas Lingman sanoi.

Lingman tuli vaihdosta pyörittämään HJK:n peliä viimeiseksi puoleksi tunniksi.

Loppuminuuttien aikana tunteet kuumenivat molemmissa leireissä. Pelissä jaettiin yhteensä yhdeksän keltaista korttia, mutta Lingmanin mielestä korttia olisi voinut heiluttaa vieläkin enemmän.

”En tiedä mihin laput jäävät. Kaveri ensin vetää sukille ja toisessa päässä kyynärpäällä naamaan, ja siitä ei tule toista korttia. Huomaa, että on tullut takaisin (jalkapalloliigaan)”, Lingman kritisoi tuomari Oskari Hämäläistä ja Oulun Rafael Floron kovia otteita pelin loppuhetkillä.

Liigan kärkikamppailu Kuopion Palloseuran ja espoolaisen Hongan välillä oli kaksijakoinen näytelmä, joka päättyi 1–1-tasatulokseen.

Kotijoukkue KuPS hallitsi selvästi ensimmäistä puoliaikaa, kun taas lähes koko toisella 45-minuuttisella Honka oli terävämpi.

”Pelasimme 60 minuuttia hyvin. Sitten vastustaja pääsi peliin mukaan, ja tuli huolimattomuusvirheitä”, KuPS-kapteeni Henri Toivomäki kommentoi.

KuPSin peli sekosi toisella puoliajalla pahasti. Erityisesti puolustuspäässä joukkue antoi tukun harhasyöttöjä.

Yhdestä harhailusta Honka rankaisi, kun Anton Sadiku ampui 1–1-tasoituksen. Honka pääsi tekopaikkaan KuPSin Paulo Ricardon harhasyötön seurauksena.

”Toisella puoliajalla saimme riittävästi paikkoja tehdä lisääkin maaleja. Meidän pallollinen pelaaminen sai laatua enemmän”, Hongan kapteeni Henri Aalto totesi.

KuPSin Axel Vidjeskog huudatti kotijoukkueen kannattajia, kun parikymmentä minuuttia oli pelattu. Laituri ampui tyylikkäästi alakulmaan 1–0-johtomaalin KuPSille Tim Väyrysen näppärästä siirrosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat