HJK:lla miljoonien eurojen panos Maribor-pelissä: ”Me halutaan voittaa toinenkin osaottelu”

HJK varmistaisi jopa yhden maalin tappiolla pääsyn vähintään Konferenssi­liigan lohkovaiheeseen.

HJK juhli viime viikon torstaina 2–0-vierasvoittoa NK Mariborista. Kuvassa Klubin pelaajat juhlivat David Brownen (edessä kädet ylhäällä) tekemää avausmaalia.

10.8. 13:55

Jalkapallon ystäviä hemmotellaan Helsingissä kahtena päivänä peräkkäin, kun Supercupin finaalin jälkeen on Helsingin Jalkapalloklubin europelin vuoro.

HJK kohtaa torstai-iltana Eurooppa-liigan kolmannen karsinta­kierroksen ottelussa NK Mariborin. Ottelun merkitys on jättimäinen – panos on miljoonien eurojen suuruinen.

Jopa yhden maalin tappio veisi HJK:n vähintään Konferenssiliigan lohkovaiheeseen. Päävalmentaja Toni Koskela kertoo, ettei HJK lähde otteluun varmistellen.

”Meidän pitää lähestyä ottelua niin, että me halutaan voittaa toinenkin osaottelu. Ei lähdetä puolustamaan jotain, mitä ei ole vielä lopullisesti saavutettu”, hän sanoo.

HJK kaatoi Mariborin viime viikon torstaina vieraskentällä 2–0. Tuolloin Sloveniassa nähtiin Koskelan mukaan hyvän ja stabiilin vieraspelin pelannut Klubi.

”On selvää, että me tarvitaan hyvä esitys myös kotikentällä niin joukkueena kuin yksilöinäkin, että päästään lohkovaihetta pelaamaan.”

HJK pelasi sunnuntaina Veikkausliigaa ja joutui tyytymään AC Oulun vieraana 1–1-tasapeliin. Maribor puolestaan hävisi samana päivänä Olimpija Ljubljanalle 0–2.

”Heillä oli siinä pari paikkaa ennen kuin Olimpija teki maalin”, Koskela kertoo.

Slovenian menestynein seurajoukkue tarjosi Koskelan mukaan otteluparin avausosassa odotusten mukaisen vastuksen.

”Siinä on sellaista henkilökohtaista pallollista laatua, niin kuin oikeastaan aina Balkanin suunnalta tulevissa joukkueissa. Puolustaessa ei ole varaa nukahtaa hetkeksikään.”

Missä HJK:n on oltava torstaina parempi kuin viikko sitten? Pallonhallinnassa, Koskela vastaa. Puolustusvelvoitteensa HJK:n pelaajat hoitivat tunnollisesti ja kurinalaisesti.

”Kotipelissä mielelläni näkisin, että pidetään enemmän palloa ja sitä kautta kontrolloidaan peliä. Puolustamalla peli oli tosi hyvin kontrollissa pitkiä hetkiä.”

Koskelan mukaan Mariboria ei voi verrata pelityyliltään HJK:n kesän muihin eurovastustajiin.

”Mielestäni tässä ei ole semmoista suoraa vertailukohtaa”, hän sanoo ja uskoo Viktoria Plzeňin etenevän Mestarien liigan lohkovaiheeseen asti.

HJK pääsee miljoonajahtiin käytännössä samalla pelaajaryhmällä kuin viime viikolla.

Aapo Halme ei ole enää kipeä. Pelaajatilanne on sillä tavalla hyvä”, Koskela sanoo.

Paulus Arajuuri alkaa olla lähellä [paluuta] ja Joona Toivio, joka on ollut pidempään pois, alkaa lähestyä harjoittelukuntoa.”

HJK–NK Maribor Töölön Bolt-areenalla torstaina 11. elokuuta kello 19.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat