Surullinen näky nuorten jääkiekon MM-kisoissa: Kuva yleisöstä kertoo karua kieltä turnauksesta

Jääkiekon nuorten MM-kisat Edmontonissa ovat houkutelleet paikalle hämmästyttävän vähän katsojia.

Aatu Räty, Petteri Nurmi ja Topi Niemelä juhlivat maalia tyhjässä hallissa Edmontonissa.

10.8. 7:55 | Päivitetty 10.8. 21:27

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan tänä vuonna poikkeuksellisesti kesällä. Kisat alkoivat tiistaina ja päättyvät 21. elokuuta.

Syynä muutokseen on kisojen keskeytyminen viime vuoden­vaihteessa. Koronan vuoksi turnaus paketoitiin tuolloin jo alkulohko­vaiheessa, ja nyt kisojen läpivientiä yritetään uudelleen.

MM-turnaus pelataan Kanadan Edmontonissa. Kesäinen ajankohta on kisa­järjestäjille haasteellinen, sillä varsinkin Pohjois-Amerikassa elokuu on vielä kaukana jääkiekko­kaudesta.

Suomessa liigajoukkueiden harjoitus­kausi on jo alkanut, mutta NHL käynnistyy vasta 7. lokakuuta Tšekissä pelattavilla otteluilla. Amerikan mantereella kiekko putoaa jäähän 11. lokakuuta.

Näky MM-kisojen ensimmäisissä alkulohko­peleissä on ollut odotetun kesäinen. Yleisöä ei ole löytänyt halliin nimeksikään.

The Athletic -urheilusivuston toimittaja Scott Wheeler julkaisi Twitterissä kuvia Edmonton Oilersin kotihallista Rogers Placesta, joka vaikuttaa olevan täysin tyhjä. Halliin mahtuisi 18 500 katsojaa.

Ylempi kuva on kisojen avausottelusta Tšekki–Slovakia. Alemmassa kuvassa Yhdysvallat kohtaa Saksan, mutta edes amerikkalais­faneja ei ole vaivautunut paikalle kuin parikymmentä.

Oikaisu 10. elokuuta kello 21.27: Jutun pääkuvassa keskimmäinen pelaaja on Petteri Nurmi, ei Roni Karvinen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat