Jaakko Hänninen huippuvireessä kuumalla ja vaativalla etapilla – tuloksena yksi uran parhaista saavutuksista

Jaakko Hänninen jätti taakseen muun muassa hallitsevan maailmanmestarin.

Jaakko Hänninen harjoitusleirillä joulukuussa 2021.

10.8. 17:25 | Päivitetty 10.8. 19:08

Ruokolahtelainen maantiepyöräilijä Jaakko Hänninen ylsi yhteen ammattilaisuransa parhaista suorituksista, kun hän sijoittui viidenneksi Ranskassa ajettavan kolmepäiväisen Tour de l’Ain -kilpailun toisella etapilla.

Hänninen, 25, oli huippuvireessä ja pysyi harvenevan kärkijoukon mukana viimeisessä pitkässä nousussa 144 kilometrin etapilla, jolla oli noin 2 700 nousumetriä. Kilpailu ajettiin yli 30 asteen helteessä.

Seitsemän miehen kärkiryhmästä voittoon irtosi sen nimekkäin ajaja, ranskalainen Guillaume Martin. Hänninen kiri maaliin vain kaksi sekuntia hävinneenä.

”Ihan hyvin jalat vastasivat tänään. Vähän laskin lopussa liikaa irtiotossa olleiden kahden FDJ:n ajajan ylivoiman varaan, mutta pitää olla tyytyväinen tähänkin tulokseen. Tekee hyvää hankalan kevään jälkeen huomata, että pystyy oikeasti jotain tekemäänkin mäkikisoissa. Huomenna kaikki irti tien päälle”, Hänninen sanoi kotimaisen seuransa TWD-Länkenin tiedotteessa.

Kokonaiskilpailussa Hänninen on kuudentena, 12 sekuntia kärjestä. Hän on parhaiten sijoittunut ranskalaisen tallinsa AG2R Citroen Teamin ajajista.

Etapilla oli kaksi kahdeksan kilometrin ykköskategorian nousua, joilla kiivettiin yli tuhannen metrin korkeuteen. Maaliin tultiin pitkän laskuosuuden päätteeksi.

Hänninen päihitti monia nimekkäitä ajajia, muun muassa hallitsevan maailmanmestarin Julian Alaphilippen, joka sijoittui yhdeksänneksi.

Kilpailu päättyy torstaina 131 kilometrin vuoristoiseen etappiin, jolla on 3 200 nousumetriä. Reitillä on niin ikään kaksi ykköskategorian nousua, joilla on pituutta yhdeksän kilometriä. Niiden keskijyrkkyydet ovat 6, 3 prosenttia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat