Kasper Simontaipaleen taitava rankkari ratkaisi Nuorille Leijonille voiton MM-kiekossa

Tšekki venytti ratkaisun voittomaalikisaan kolmannen erän tasoituksellaan.

Aatu Räty nosti Nuoret Leijonat tasoihin Roni Hirvosen syötöstä. Kuva ottelusta Latviaa vastaan.

11.8. 19:10 | Päivitetty 12.8. 7:45

Nuoret Leijonat aloitti sekavasti ja hapuillen Tšekkiä vastaan Edmontonin MM-turnauksessa, mutta nousi sitkeällä pelillä tasoihin ja voittomaalikisan jälkeen 4–3 paremmaksi.

Rankkareissa onnistuivat Roby Järventie ja Kasper Simontaival. Simontaival kehitti erittäin taitavan harhautuksen ja ohitti tšekkivahti Jan Bednarin. Järventie laukoi kiekon maalivahdin jalkojen välistä kehikkoon.

Tšekin kapteeni nosti napakalla laukauksellaan voittomaalikisan tasoihin, kunnes Simontaival Suomen viidentenä laukojana ratkaisi.

”En usko, että kukaan joukkueesta on kovin tyytyväinen pelin tasoon. Vaatimaton jääkiekko-ottelu”, päävalmentaja Antti Pennanen sanoi Discoveryn haastattelussa.

Tšekin johdon kääntäminen meni plussan puolelle Pennasen kirjanpidossa, mutta edes päävalmentaja ei tiennyt selitystä, miksi ottelu lähti liikkeelle niin vaisusti.

”Pelattiin paremmin ja kaivettiin voitto. Siihen olen tyytyväinen. Osalla pelaajista puuttui ymmärrys, mitä voittaminen täällä vaatii.”

Kolmannessa erässä Aatu Räty vei Nuoret Leijonat 3–2-johtoon Roni Hirvosen taitavasta syötöstä. Silloin näytti, ettei jatkoaikaa tarvita puhumattakaan rankkareista.

Luulo osoittautui harhaksi. Jan Mysak tasoitti vain kaksi minuuttia Rädyn maalin jälkeen.

Tšekki sai otteluun vauhdikkaan, jopa salama-alun, kun se siirtyi 2–0-johtoon.

Vastustajan vahvan startin jälkeen Roby Järventie kavensi ja toisessa erässä Kasper Puution rannelaukaus toi tasoituksen, vaikka peli ei suinkaan häikäissyt vielä.

Alle 12 minuuttia oli pelattuna, kun tšekit johtivat 2–0 Jaroslav Chmelarin ja Jiri Kulichin maaleilla. Molemmat osumat painuivat vähän liian helposti Leevi Meriläisen taakse.

Varsinkin Chmelarin lähes nollakulmasta lähettämä kiekko livahti etutolpan vierestä sisään hämmentävästi.

Suomi pääsi vähän peliin mukaan, kun Järventie niittasi ylivoimalla kavennuksen ajassa 16.28. Laukaus suoraan syötöstä oli juuri sopivan korkuinen, että siitä tuli hankalasti torjuttava maalivahti Jan Bednarille.

Näillä kentällisillä Nuoret Leijonat aloitti pelin. Vain hyökkääjä Eetu Liukas ja puolustaja Matias Rajaniemi olivat uusia pelaajia, jotka eivät olleet mukana avausottelussa Latviaa vastaan.

Fakta

Nuorten Leijonien kentälliset

Ykkösviisikko: 22 Roni Hirvonen–34 Aatu Räty–37 Joakim Kemell; 15 Petteri Nurmi–7 Topi Niemelä.

Kakkosviisikko: 13 Roby Järventie–18 Joel Määttä–29 Kasper Simontaival; 6 Eemil Viro–21 Aleksi Heimosalmi.

Kolmosviisikko: 24 Ville Koivunen–20 Samuel Helenius–33 Brad Lambert; 4 Joni Jurmo–10 Kasper Puutio.

Nelosviisikko: 28 Eetu Liukas–27 Oliver Kapanen–23 Kalle Väisänen; 2 Matias Rajaniemi–3 Ruben Rafkin.

Maalilla: 1 Leevi Meriläinen, varalla: 31 Juha Jatkola.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat