Nelinpelitähti Harri Heliövaaralle Montrealin tappio kävi kalliiksi: menetti paljon pisteitä, rahaa ja paikan yksityislennolla seuraavaan turnaukseen

Cincinnatin masters 1000 -turnaus pääsee vauhtiin maanantaina.

Harri Heliövaara pelaa alkavalla viikolla Cincinnatin masters-turnauksessa. Kuva Helsingistä joulukuussa 2021.

14.8. 18:21

Nelinpelin erikoispelaaja Harri Heliövaara pelaa brittiläisen parinsa Lloyd Glasspoolin kanssa Cincinnatin masters 1000 -turnauksessa alkavalla viikolla.

Montrealissa pelattiin tällä viikolla vastaavan kokoista masters-turnausta, jossa Heliövaara ja Glasspool etenivät puolivälieriin, jossa tuli katkera ja erittäin kallis tappio.

Suomalais-brittiläinen pari menetti kolmannen erän pitkänä pelattavassa katkaisu­pelissä 7–2-johdon, vaikka ottelu näytti olevan vahvasti tulossa.

Vastaavantyyppinen ratkaisupaikan johto karkasi kaksikolta jo kolmannen kerran tänä kesänä.

Ranskan avoimissa Heliövaara ja Glasspool johtivat Rohan Bopannaa ja Matwe Middelkoopia vastaan supertiebreakia 3–0, jonka jälkeen he hävisivät kymmenen pistettä peräkkäin.

Umagin ATP 250 -turnauksen loppuottelussa kaksikko johti Fabio Fogninia ja Simone Bolellia vastaan toisen erän katkaisupelissä 6–0, jolloin heillä oli peräti kuusi peräkkäistä ottelupalloa. Toinen erä karkasi mystisesti ja perään myös kolmas.

Montrealin jälkeen Heliövaara kirjoitti blogissaan, että mieli teki hajottaa kaikki mailat ja käden ulottuvilla olevat esineet.

Heliövaara kertoi olevansa tappioiden jälkeen yleensä tyyni, mutta nyt oli toisin: ”Olin matsin jälkeen aivan raivona.”

Montrealin puolivälieräpaikka toi 180 ATP-pistettä ja noin 23 000 dollaria (euroissa sama) pelaajaa kohden. Välierissä olisi ollut tarjolla 360 pistettä pelaajaa kohden ja 41 800 dollaria molemmille.

”Jopa pisteitä ja rahaa enemmän harmittaa kuitenkin se, että tämän viikon neljälle parhaalle niin kaksin- kuin nelinpelissä olisi ollut tarjolla kuljetus yksityisjetillä Cincinnatiin, mutta nyt se on lennettävä tuttuun tapaan ihan perinteisin keinoin.”

Heliövaara ja Glasspool kohtaavat Cincinnatin ensimmäisellä kierroksella yhdysvaltalaisparin Tommy PaulFrances Tiafoe.

Kaksinpelin suomalaistähti Emil Ruusuvuori pelaa myös Cincinnatissa ja kohtaa avauksessaan amerikkalaisen J.J. Wolfin, joka on ATP-listalla 84.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat