Nuoret Leijonat murskasi Slovakian MM-jäällä – verkko heilui viidesti ylivoimalla

Slovakia sortui Edmontonissa jäähyilyyn.

Kasper Simontaival teki kaksi maalia Slovakiaa vastaan.

15.8. 7:14

Suomi jatkoi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa voittotahtiaan, kun Nuoret Leijonat kukisti Edmontonissa kolmannessa turnauspelissään A-lohkossa Slovakian 9–3 (2–1, 4–1, 3–1).

Suomi hyödynsi vastustajan virheitä. Ensin Roni Hirvonen karvasi hyökkäyspäädyssä kiekon huterasti puolustaneelta Rayen Petrovickylta, ja maalin edessä päivystänyt Kasper Simontaival iski 1–0 vain 35 sekunnin pelin jälkeen.

Suomi pelasi avauserän puolivälin jälkeen ylivoimalla, kun Slovakian Boris Zapka tarjosi epäonnekseen purkukiekon suoraan Joel Määtän lapaan, ja Suomi siirtyi 2–1-johtoon.

”Pakki koetti purkaa, ja kiekko tuli suoraan lapaan. Oli aika hyvä paikka pistää maaliin”, Määttä kertoi TV5:lle.

Slovakian peli rullasi avauserän lopussa väärään suuntaan, kun Adam Sykora taklasi 5+20 minuutin ja ottelurangaistuksen arvoisesti polvellaan Joakim Kemelliä.

Suomen onneksi kaksi osumaa syöttänyt maaliahne Kemell pystyi jatkamaan peliä.

”Polvi on täysin kunnossa”, Kemell vakuutteli tv-haastattelussa.

Simontaival teki päivän toisen maalinsa, kun hän toisen erän alussa lisäsi ylivoimalla Suomen johdoksi 3–1. Erä oli ehtinyt vanhentua vain 24 sekuntia.

Suomi karkasi toisen erän loppuun mennessä Määtän päivän toisella sekä Aatu Rädyn ja Oliver Kapasen lisäosumilla 6–2-johtoon. Suomi iski Slovakiaa vastaan yhteensä yhdeksästä maalistaan peräti viisi ylivoimalla.

Määtän ohella Simontaival osui Slovakiaan vastaan tolppien väliin kaksi kertaa.

Nuoret Leijonat on saanut MM-kisoissa kritiikkiä uneliaasta ottelujen aloituksesta. Slovakiaa vastaan Suomi oli paremmin hereillä alusta lähtien.

Slovakialla oli Suomea vastaan vain parannettavaa, sillä kisaisäntä murjoi Slovakiaa edellisessä MM-ottelussa 11–1.

Suomi kohtaa tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa alkulohkon päätteeksi juuri turnauksen suurimman ennakkosuosikin, järjestäjämaa Kanadan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat