Benjamin Mendyn oikeuden­käynti alkoi – väitetään raiskanneen lukuisia naisia kartanonsa lukituissa huoneissa

Manchester Cityn pelaajaa ja hänelle naisia hankkinutta Louis ”Saha” Matturieta syytetään 13 nuoren naisen raiskauksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Manchester Cityssä pelaava ja Ranskan maajoukkueessa MM-kultaa voittanut jalkapalloilija Benjamin Mendy saapui Chesterin oikeustalolle maanantaina.

15.8. 21:41 | Päivitetty 15.8. 22:30

Manchester Cityn pelaaja Benjamin Mendyn oikeudenkäynti alkoi maanantaina Chesterin tuomioistuimessa. Oikeudenkäynnistä uutisoi muun muassa brittilehti The Guardian.

Syyttäjän mukaan 28-vuotias ranskalaispelaaja käytti varallisuuttaan ja mainettaan houkutellakseen naisia Cheshiren kartanoon. Siellä hän raiskasi naiset, kun he joko sanoivat ei tai olivat liian humalassa ymmärtääkseen tapahtumia.

Mendyn väitettyjen rikosten kerrotaan tapahtuneen hänen syrjäisessä kartanossaan lokakuun 2018 ja 2021 välisenä aikana.

Pelaaja tapasi monia naisia Manchesterin yökerhoissa. Usein mukana oli parittajana toiminut 41-vuotias Louis ”Saha” Matturie, joka on Mandyn tavoin syytettynä useista raiskauksista ja seksuaalisista hyväksikäytöistä.

Syyttäjän mukaan kyseessä oli ”tunteeton peli”, jossa Matturien tehtävä oli etsiä nuoria naisia ja luoda tilanteita, joissa heidät voisi raiskata.

Oikeudenkäynnissä asianomistajina on 13 naista. Viisi naisista kertoi Mendyn ja kuusi Matturien raiskanneen tai hyväksikäyttäneen heitä.

Kaksi naisista kertoi poliisille tulleensa molempien raiskaamaksi. Yksi naisista oli niin humalassa, että hän sai tietää tapahtuneesta vasta jälkikäteen, kun hänen alusvaatteistaan löytyi molempien siemennestettä. Yksi naisista, joka syyttää molempia miehiä raiskauksesta, oli tapahtumahetkellä 17-vuotias.

Kaksi naisista kertoi, että Mendy raiskasi heidät lukituissa huoneissa: toimistossa ja päämakuuhuoneessa. Yksi naisista kertoi poliisille, että Mendy raiskasi hänet elokuvahuoneessa ja kun hänen ystävänsä yritti etsiä häntä, se estettiin.

Jotkut naiset kertoivat poliisille, että heiltä otettiin puhelimet pois, kun he saapuivat kartanolle. Ilmeisesti tämän tarkoituksena oli suojella Mendyä ja muita ei-toivotulta sosiaalisen median materiaalilta. Se esti uhreja myös soittamasta apua.

Miehet kiistävät kaikki heitä vastaan nostetut 22 syytettä. Oikeudenkäynti jatkuu.

Oikaisu 15.8. kello 22.30: Jutussa kutsuttiin naisia virheellisesti vastaajiksi. Tosiasiassa he ovat oikeudenkäynnissä asianomistajia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat