Topi Raitanen varmisti kevyesti jatko­paikkansa esteissä: ”Pitää olla peli­paikoilla, kun mitali­taistelu alkaa”

Moukarinaiset Kosonen ja Tervo saivat jännittää finaalipaikkaansa. Vain Santeri Kuusiniemi jatkoon 110 metrin aidoissa.

Topi Raitanen vesiesteellä Münchenin olympiastadionilla.

16.8. 17:59

München

Topi Raitanen otti varman päälle 3 000 metrin esteiden alkuerät EM-yleisurheilussa.

Helteessä juostuissa alkuerissä Raitanen pysytteli joukon hännillä ensimmäisen kilometrin, nousi toisella kärjen tuntumaan ja varmisti viimeisellä paikan viiden joukossa, mikä riitti finaaliin.

”Siinä on tiivis pakka. Pysyin viidentenä ja katsoin, ettei kukaan tule lopussa ohi. Pitää olla pelipaikoilla, kun mitalitaistelu alkaa”, Raitanen ennakoi perjantai-illan EM-finaalia.

Raitasen aika oli 8.33,51. Kuukausi sitten MM-kisoissa Eugenessa Raitanen kärsi vatsavaivoista ja putosi jatkosta.

Kaksi viikkoa sitten Kalevan kisoissa Raitanen palasi radalle huippukunnossa ja juoksi soolona Suomen mestariksi hyvällä ajalla 8.21,10.

Juoksuvireestä kevyt kilpailuvauhti ei Raitasen mukaan kertonut paljon mitään.

”Vaikea sanoa. Tuollainen lömpöstely tuntui raskaalta, kun esteiden ylittäminen kestää kauemmin, vaikka vauhti on kevyempi.”

Silja Kosonen ei ollut tyytyväinen karsintaheittoihinsa.

Naisten moukarissa finaalipaikka tavoitteli kolme suomalaista. Silja Kosonen heitti parhaallaan 68,25 ja oli ryhmässään vasta seitsemäs.

MM-finaalissa heittänyt Kosonen sai jännittää jatkopaikkaa karsinnan loppuun asti. Lopulta hän helpotuksekseen koko karsinnan yhdeksäs.

”Ei tuntunut hyvältä tuntunut. Ongelmat ovat varmaan tekniikassa ja henkisellä puolella. Kun itse lähden hakemaan mitalia, niin tuleehan siitä paineita”, nuorten maailmanmestaruuden viime vuonna voittanut Kosonen sanoi.

Krista Tervo oli tuloksellaan 67,80 karsinnan 11:s ja pääsi myös keskiviikkoillan finaaliin. MM-kisoissa Kosonen oli finaalissa seitsemäs ja Tervo kymmenes

Sara Killinen tuskaili tekniikkansa kanssa ja jäi ilman tulosta.

”Ei mikään puhdas juoksu, mutta taistelua. Ei muuta kuin täyttää häkää vaan”, Santeri Kuusniemi hehkutti alkueräjuoksuaan.

Miesten pika-aidoissa tapahtui suomalainen vallankumous. Lajin pitkäaikainen valtias Elmo Lakka putosi välieristä, vaikka juoksi alkuerien parhaan suomalaisajan 13,78. Hän oli erien 9. nopein.

Lakka oli alkuerässään vasta kuudes, kun erien neljä parasta pääsi jatkoon ja yksi aikojan perusteella.

”Ei se maailman tähän lopu. Tämä oli vain yksi juoksu, mutta kausi on ollut harmillinen. Ei oikein tossu liikahda”, pettynyt Lakka sanoi.

Lakan seurakavereista Jyväskylän Kenttäurheilujoista jatkoon juoksi Santeri Kuusiniemi (13,89), joka oli alkuerässään kolmas. Erien kokonaisajoissa hän oli 15:s.

Kolmas JKU:n aituri Ilari Manninen karsiutui. Hän oli 22:nen ajalla 14,08.

Nathalie Blomqvist juoksi 1 500 metrillä ajan 4.14,90, joka riitti 24. sijaan. MM-kisoissa hän oli alkuerässään 12. ajalla 4.11,98. Blomqvistilla on ollut jalkavaivoja.

Tiistain iltakilpailuissa ei ole mukana suomalaisia.

Lue lisää: Urheilupomo Sami Itani lupasi, että eroaa, jos EM-mitalia ei tule – HS arvioi, ketkä suomalaiset voivat hänet pelastaa

Lue lisää: Krista Tervo lupautui 11-vuotiaana kilpailemaan lajissa, jota ei ollut aiemmin kokeillut – nyt hän on yksi Euroopan parhaista

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat