Pesäpalloilija Virpi Hukka kaipaa toimivaa silmää koko ajan: ”Valehtelisin, jos sanoisin elämän olevan ihan normaalia”

Manse PP:n tähtipelaaja Virpi Hukka on vakuuttanut itselleen, etteivät puutteet vaikuta omaan pelaamiseen mitenkään.

Virpi Hukka pelaa taas avainroolissa, kun Manse PP aloittaa keskiviikkona puolivälierät Hyvinkään Tahkoa vastaan.

17.8. 11:58 | Päivitetty 17.8. 13:21

Manse PP:n tähtipelaajan Virpi Hukan aurinkoista asennetta voi vain ihailla. Kolmoskoppari huokuu hyväntuulisuutta pudotuspelien aattona monista vastoinkäymisistä huolimatta.

”Tervettä päivää ei ole näkynyt kuuteen vuoteen. Vaikka yritän ajatella asioita positiivisesti, toki usko on ollut välillä koetuksella. Olen kysynyt itseltäni monta kertaa, miksi olen niin typerä, että jatkan silti pelaamista”, Hukka myöntää.

Parhaana selviytymiskeinona on ollut hienojen hetkien kertaaminen.

”Silloin muistaa, ettei tämmöisiä tunteita saa mistään muualta. Tuoreimpana esimerkkinä on sunnuntainen Kirittäret-peli. Tuntui tosi hienolta, kun runkosarjan voitto varmistui.”

Hukka jatkoi fiilistelyä vielä maanantaina.

”Katselin vanhoja pudotuspelivideoita ja muistelin voittojen tuomia tunteita.”

Viime marraskuussa tullut silmävamma on varjostanut Hukan pelaamista tänä kesänä. Hän sai joukkuekaverinsa heittämän pallon suoraan vasempaan silmäänsä ja ehti pelätä hetken pahinta.

”Silmä on varsin hyvässä kunnossa tilanteeseen nähden. Sitä on jumpattu tiiviisti kahden leikkauksen jälkeen. Kuntouttaminen on tappavan tylsää. Se sisältää silmän liikuttelua ja kohdennusharjoituksia”, Hukka kuvailee.

Hukka, 31, on oppinut hyväksymään vallitsevan tilanteen vähitellen.

”Rehellisesti sanottuna kaipaan toimivaa silmää koko ajan. Tietyt tilanteet ärsyttävät todella paljon. Valehtelisin, jos sanoisin elämän olevan ihan normaalia.”

Loukkaantunut silmä tarkentaa tavallista hitaammin – ja näkökenttä on tällä hetkellä noin 70-prosenttinen. Hukka siirtää faktat syrjään ottelun alkaessa. Hän on iskostanut itselleen, etteivät puutteet vaikuta omaan pelaamiseen mitenkään.

Hukalta jäi tällä kaudella melkein puolet runkosarjaotteluista väliin – ja pelatuistakin peleistä osa piti lopettaa kesken. Eikä syynä ollut suinkaan silmä.

”Olen taistellut terveyden kanssa tämän tästä. Ongelmia on ollut päästä varpaisiin. En kommentoi tässä vaiheessa sen tarkemmin, kun pudotuspelit ovat ovella. Nyt mennään perusurheilujargonilla.”

”Sanotaan niin, että tässä huomaa rikkonaisen harjoituskauden. Pesäpallo on niin raju laji, että kaikkien paikkojen pitäisi olla huippukunnossa. Muuten sattuu herkästi kaikennäköistä, kun on tällaiset voimantuotto-ominaisuudet.”

Tämä rassaa luonnostaan tavoitteellisen urheilijan mieltä.

”Valitettavasti keho ei ole ollut kaikilta osin oman vaatimustason edellyttämässä kunnossa, vaikka pyrin tekemään kaiken huolellisesti. Vaivat ovat vieneet hohtoa pelaamisesta, mutta oma lajituntuma on säilynyt yllättävän hyvin terveyshuoliin nähden.”

Hukka pelaa nyt kolmatta kautta Mansen riveissä. Häneltä operoitiin molemmat kantapäät ja akillesjänteet ennen Tampereen aikakauden alkua.

Huippuhankinta pelasi loistavaa pesäpalloa kesällä 2020, kunnes vasemman jalan akillesjänne napsahti poikki syksyn ensimmäisessä finaalissa.

Ison operaation jälkeinen paluu venyi keskikesään 2021 asti. Eikä mennyt kuin muutama kuukausi, kun pallo osui suoraan silmään.

”Kauhealtahan tuo kuulostaa, mutta ikävä kyllä se on täyttä totta. Metsästän kultaa hyvin kiihkeästi murheiden jälkeen ja autan joukkuetta kaikin tavoin niin paljon kuin ikinä pystyn.”

Manse jätti puolivälierävastustajansa Hyvinkään Tahkon runkosarjassa peräti 29 pisteen päähän.

”Lähtöasetelma on juuri tuo. Emme aliarvioi vastustajaa tippaakaan, mutta materiaaliero on vaan valtavan suuri. Tämä on realiteetti”, Hukka pohjustaa.

Löytyykö Tahkolta mitään keinoa, millä se voisi aiheuttaa hämmennystä?

”Sanotaan niin, että olemme erittäin vahvoilla, ellemme anna läpilyöntejä”, Hukka muotoilee.

FAKTA

Naisten puolivälieräparit

Ke 17.8. klo 17.30

Manse-Tahko

Pesäkarhut–Mailattaret

Kirittäret–Fera

Virkiä–SMJ

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat