Wilma Murto sai kultamitalinsa Viron kansallislaulun soidessa, Saga Vanninen ja Camilla Richardsson illan parhaat suomalaiset – HS seurasi kisailtaa hetki hetkeltä

Yleisurheilun EM-kisojen neljännen kisapäivän iltakilpailujen alku siirtyi 25 minuutilla rankkasateen takia.

Kultamitalisti Wilma Murto (keskellä), hopeaa voittanut Kreikan Aikateríni Stefanídi (vas.) ja pronssimitalisti, Slovenian Tina Šutej naisten seiväshypyn palkintojenjaossa Munchenissä torstaina.

18.8. 9:36 | Päivitetty 18.8. 23:52

Seiväshypyn Euroopan mestari Wilma Murto sai mitalinsa torstai-iltana järjestetyssä palkintojenjaossa. Antti Pihlakoski pujotti kultaisen mitalin Murron kaulaan.

Kisajärjestäjät soittivat Murrolle kaksi säkeistöä Viron kansallislaulua, jossa on sama sävel kuin Maamme-laulussa, mutta kertosäkeet puuttuvat. Murrolle soitettiin kertosäkeetön virolaisversio.

Murrolta kysyttiin palkintojenjaon jälkeen Ylen haastattelussa, miten painava hohtavan kiiltävä kultamitali on.

”Painavampi kuin odotin. Kyllä sen huomasi, kun kaulaan ujutettiin, niin on siinä painoa”, Murto vastasi.

Hän kertoi palkintojenjaon olleen tilanne, mistä hän oli haaveillut paljon.

”Oli kyllä sen veroinen kokemuskin. Hienoa, että sen on nyt päässyt kokemaan.”

Päällimmäiseksi tunteekseen Murto kertoi ”äärettömän onnellisen häkeltyneen helpottunut”. Mitalia hän piti palkkana tehdystä työstä ja osoituksena siitä, että on kehittynyt työstämissään asioissa.

”Toivon mukaan tällaisiin tilaisuuksiin pääsee nauttimaan jatkossakin.”

Münchenin Olympiastadionilla nähdään torstain iltakilpailussa neljä suomalaista. Rankkasade siirsi iltakilpailujen alkua 25 minuutilla.

Saga Vanninen juoksi seitsenottelun päätöslajissa 800 metrillä 14:nneksi ennätyksellään 2.22,76.

Vanninen sai "kasilta” 786 pistettä, mikä nosti hänet 6 045 pisteeseen ja toi aikuisten arvokisadebyytissä kymmenennen sijan.

”Ihan hyvä ja opettavainen ainakin jos ei muuta”, Vanninen analysoi debyyttiään Ylen haastattelussa.

Camilla Richardsson oli naisten 5 000 metrillä kymmenes ennätyksellään 15.16,71. Ilona Mononen sijoittui 18:nneksi ajallaan 16.10,97.

”Olen tiennyt tämän kesän aikana, että tämmöisiä tuloksia on mahdollista juosta. Mutta kun minulla oli kymppi maanantaina, niin sitten oli vähän semmoinen, että katsotaan nyt, miten menee”, Richardsson sanoi Ylelle.

”Se oli aikamoista työmaata. Kyllä jaloissa tuntui”, Mononen sanoi Ylelle.

Samuel Purola juoksi miesten 200 metrin välierässään seitsemänneksi. Aika 20,83 riitti välierien yhteistuloksessa sijaan 20.

Torstai-illan mestareita olivat Jakob Ingebrigtsen miesten 1 500 metrillä, Puolan Wojciech Nowicki miesten moukarinheitossa, Italian Gianmarco Tamberi miesten korkeushypyssä, Serbian Ivana Vuleta naisten pituushypyssä, Saksan Konstanze Klosterhalfen naisten 5 000 metrillä ja Belgian Nafissatou Thiam seitsenottelussa.

Suomalaiset saavuttivat torstain aamujaksolla neljä jatkopaikkaa. Viivi Lehikoinen juoksi paikan naisten 400 metrin loppukilpailuun ja Samuel Purola 200 metrin välieriin. Urho Kujanpää selvisi seiväsfinaaliin ja Sara Kuivisto 800 metrin välieriin.

Jatkosta karsiutuivat Anni-Linnea Alanen ja Sanne Erkkola naisten keihäässä, Joonas Rinne miesten 800 metrillä, Eveliina Määttänen naisten 800 metrillä, Kristiina Halonen naisten 400 metrin aitajuoksussa, Anniina Kortetmaa naisten 200 metrillä sekä Tommi Holttinen ja Juho Alasaari miesten seiväshypyssä.

HS seurasi EM-yleisurheilun torstai-illan tapahtumia hetki hetkeltä. Seuranta löytyy tämän jutun alaosasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat