Keravan kokoisen kääpiövaltion pikkuseura jysäytti jättipaukun Euroopan kentillä

Liechtensteinista tuleva FC Vaduz selvitti tiensä sensaatiomaisesti Konferenssiliigan lohkovaiheeseen. 38 000 asukkaan maassa ei ole edes omaa jalkapallon pääsarjaa.

Piskuinen FC Vaduz pääsee pelaamaan Konferenssiliigassa Euroopan huippujoukkueita vastaan. Kuva vuodelta 2021 Sveitsin liigan ottelusta.

26.8. 11:20

Jalkapallon Konferenssiliigan viimeisellä karsintakierroksella nähtiin torstaina historiallinen hetki, kun liechtensteinilainen joukkue eteni ensimmäistä kertaa Euroopan kentillä lohkovaiheeseen.

FC Vaduz -niminen seura kaatoi vieraissa itävaltalaisen Rapid Wienin 1–0 ja voitti otteluparin yhteismaalein 2–1. Aiemmin karsinnoissa se oli kukistanut turkkilaisen Konyasporin ja slovenialaisen FC Koperin.

Saavutus on kerrassaan uskomaton, kun ottaa huomioon, että Liechtensteinissa ei ole edes omaa jalkapallon pääsarjaa.

FC Vaduz pelaa Sveitsissä – ja kaiken kukkuraksi vasta maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Sielläkin se on viimeistä edellisenä.

Liechtenstein on Keravan kokoinen kääpiövaltio, jossa on vain noin 38 000 asukasta. Maa sijaitsee Keski-Euroopassa Sveitsin ja Itävallan välissä. Pääkaupunki Vaduzissa asuu vaivaiset 5 000 ihmistä.

Eurooppalaista jalkapalloa käsittelevä The Sweeper -podcast jakoi Twitterissä videon FC Vaduzin voitonjuhlista.

Paikalla Wienissä oli noin 40 vierasfania, jotka olivat taittaneet seitsemän tunnin matkan Itävallan halki kannustamaan joukkuettaan. Vaivannäkö palkittiin.

Konferenssiliigan alkulohkot arvotaan perjantaina kello 15.30. Sitä ennen kello 14 ovat vuorossa Eurooppa-liigan lohkoarvonnat, joissa on mukana myös HJK.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat