HJK arvottiin kivikovaan lohkoon, mutta kapteeni Miro Tenho ei kumartele – ”Emme lähde vain kokemaan, vaan tarkoitus on päästä jatkoon”

Miro Tenhon toive Eurooppa-liigan lohkoarvonnassa ei toteutunut, mutta valittaakaan hän ei voinut, kun HJK:n lohkoon tuli José Mourinhon valmentama Roma.

HJK:n pelaajat juhlivat Eurooppa-liigaan pääsyä Silkeborgin pudottamisen jälkeen.

26.8. 15:16

HJK:n kapteeni Miro Tenho joutui jännittämään torstaina kotisohvallaan HJK:n ratkaisevaa vieraspeliä Silkeborgia vastaan, kun HJK eteni yhteismaalein 2–1 Eurooppa-liigaan.

Tenhon varoitustili oli täynnä, ja pelikiellossa hän ei matkustanut Tanskaan.

Perjantaina Tenho pääsi nauttimaan yhdessä joukkuekavereidensa kanssa Eurooppa-liigan arvontojen katsomisesta työpaikallaan Töölön jalkapallostadionilla. Arvonta heitti HJK:lle Roman Italiasta, Ludogoretsin Bulgariasta ja Real Betisin Espanjasta.

”Älyttömän kova lohko. Katsoimme jätkien kanssa yhdessä arvontaa, ja oli täällä silti iloisia kasvoja, että saimme jonkin ison joukkueen lohkoomme, kun saimme Roman. Oli sekin mukava yllätys”, Tenho sanoi.

Tenho olisi halunnut ehkä kohdata jonkin Valioliiga-joukkueen Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Arvonnassa olivat mukana Valioliigasta Arsenal ja Manchester United.

”Ei voi kyllä valittaa nyt.”

”Nämä ottelut ovat jokaiselle meidän pelaajalle iso näyteikkuna. Eurooppa-liiga on Konferenssiliigaan verrattuna selvästi isompi ja katsotumpi. Varmasti saamme silmäpareja meidän pelejä katsomaan.”

Hyvät pelit HJK:ssa ovat vieneet Miro Tenhon maajoukkueeseen.

HJK:n urheilulliset mahdollisuudet piilevät kotiotteluissa. Töölön jalkapallostadionin tekonurmi on ennenkin ollut hankala paikka ulkomaisille joukkueille.

”Se on meidän isoin avumme. Ennakolta Roma ja Betis ovat aivan eri kategorian joukkueita kuin me, mutta ihan varmasti pystymme haastamaan kotona Ludogoretsin. Varmasti löydämme jotain keinoja myös kahden ison haastamiseen”, Tenho sanoi.

Hän pitää Bolt-areenan tekonurmea HJK:lle etuna.

”Toki jotkin vastustajat pelaavat itsekin tekonurmella kotikentällään, kuten vaikkapa Silkeborg. Silloin etua ei tule. Tekonurmella pelaaminen on ihan erilaista kuin nurmella.”

Kapteenina Tenho pääsee johdattamaan HJK:n joukkueen uransa toistaiseksi hohdokkaimpiin otteluihin.

”Se on ihan uskomatonta. Jos vain olen kunnossa ja pääsen pelaamaan Roomassa, siitä tulee ikimuistoinen kokemus. Innolla odotan.”

”Emme lähde vain kokemaan, vaan tarkoitus on päästä jatkoon. Lohkon kolmonenkin pääsee vielä Konferenssiliigan jatkopeleihin. Sellaiset tavoitteet pitää olla, että emme ole vain katsomossa isoja valoja.”

Tenho joutui katsomaan Eurooppa-liigan viimeisen karsintakierroksen ratkaisevaa toista osaottelua Silkeborgia vastaan kotisohvalla. Se oli piinaava kokemus.

”Katsominen jännittää enemmän kuin se, että olisi kentällä. Kun Silkeborg pääsi tasoihin, huusin viimeisen vartin ajan jokaiselle pelaajalle ohjeita. Aika hyvin elin mukana. Oli kyllä tiukka matsi.”

Tenhon ohjeita tarvitaan syksyllä otteluissa, joissa tulee vähintään yhtä kiire kuin Silkeborgia vastaan.

”Roma tekee uutta nousua valmentaja José Mourinhon johdolla. Sieltä tulee kovia pelaajia. Betisistä tiedän sen verran, että se on tosi pelaava joukkue, joka pelaa nättiä futista. Ludogorets on minulle vähän tuntemattomampi joukkue.”

Tenhon mukaan HJK:n peli on parantunut viime aikoina, ja siitä on tietenkin oivallinen osoitus se, että HJK pelaa ensi kertaa Eurooppa-liigassa sitten vuoden 2014.

”Olemme päästäneet tosi vähän maaleja. Se on auttanut pelaamistamme. Olemme saaneet lisää itseluottamusta europeleistä, ja se on näkynyt hyvinä tuloksina myös Veikkausliigassa.”

HJK pelaa seuraavan kerran sunnuntaina kotikentällä Veikkausliigan ottelussa SJK:ta vastaan.

”Veikkausliiga on seuralle vielä tärkeämpi kilpailu. Nyt on tulossa tiukka mestaruustaistelu kolmen joukkueen välillä [HJK, Honka ja KuPS]. Katsojia hellitään tässä tapauksessa. Toivottavasti mahdollisimman moni löytää paikalle.”

HJK–SJK sunnuntaina kello 18.30.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat