Töölön stadionilla ovat turhautuneet aiemminkin kokeneet valmentajat, miksei siis myös José Mourinho

Tämän kauden HJK on ylisuorittanut eurocup-karsinnoissa, joten miksipä se ei voisi pystyä vastaavanlaiseen ylisuorittamiseen myös varsinaisessa kilpailussa, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ari Virtanen.

HJK:n pelaajat juhlivat kannattajiensa kanssa kotikentällä saavutettua 1–0-voittoa Silkeborgista Eurooppa-liigan viimeisellä karsintakierroksella 18. elokuuta.

26.8. 16:11

HJK saa vastaansa historiansa toisessa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa AS Roman Italiasta, Ludogoretsin Bulgariasta ja Real Betisin Espanjasta. Kova lohko, mutta tällaisia pelejä haluavat kokea HJK:n pelaajat, valmentajat, kannattajat ja menestys­vankkureihin hyppäävät sivusta­seuraajat.

Ennakolta HJK on tietenkin selvääkin selvempi altavastaaja, mutta saumat ne ovat pienelläkin yllättää nämä monta kokoluokkaa suuremmat Eurooppa-liigan vastustajat.

Ensi kertaa historiansa aikana HJK voitti eurocup-karsinnoissa kolme otteluparia tänä kesänä. Tämän kauden HJK on ylisuorittanut eurocup-karsinnoissa – miksipä se ei voisi pystyä vastaavanlaiseen ylisuorittamiseen myös varsinaisessa kilpailussa.

Täytyy muistaa, että HJK on aina kerännyt pisteitä, kun se on pelannut kolmesti aiemmin eurocup-kilpailujen lohkopeleissä. Lähes kaikki pisteet ovat tulleet kotikentällä.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti on sanonut, että HJK pitää ehdottomasti kiinni kotiedustaan eli pelaa kaikki lohkovaiheen kotipelit Töölön jalkapallostadionilla. Sinne HJK saa kannattajineen rakennettua erinomaisen tunnelman.

HJK on kotistadionillaan turhauttanut ennenkin nimekkäitä joukkueita ja valmentajia Schalkesta Torinoon. Hyvässä muistissani on edelleen, miten Torinon päävalmentaja Gian Piero Ventura tuskaili stadionin uumenissa sadatellen liukuhihnalta italialaisia alatyylisiä kirosanoja sen jälkeen, kun Torino oli hävinnyt Töölössä maalein 0–2 Eurooppa-liigan lohko-ottelussa kahdeksan vuotta sitten.

Syksyllä Töölön viimassa hytisee kaiken voittanut AS Roman tähtivalmentaja José Mourinho, joka on valmentajamaailman ehdottomia huippuja ja joukkueensa suurin tähti hyökkääjä Paulo Dybalan ohella. Odotan mielenkiinnolla, millaisen media­spektaakkelin Mourinho järjestää Töölön vaatimattoman pienellä, mutta tunnelmaa pursuavalla areenalla.

Stadionin kapasiteetti on tätä nykyä noin 10 000 katsojaa. Vierasjoukkueelle on varattava vähintään viisi prosenttia kapasiteetista, mikä olisi siis vähintään 500 katsojan verran paikkoja. Vuonna 2014 HJK antoi Kööpenhaminan kannattajille koko pohjoispäädyn, johon mahtui 1 600 katsojaa.

Turvallisuuden kannalta voi olla HJK:n kannalta helpompaa antaa vieraille koko pohjoispäädyn kapasiteetti käyttöön kuin jakaa päätyä lohkoihin, joten HJK:n kannattajille saattaa jäädä yhdessä tai useammassa kotiottelussa 8 400 paikkaa. Niistä tulee haluttuja paikkoja, joihin HJK:n kausikorttilaisilla on etuosto-oikeus.

Kahdeksan vuotta sitten HJK ei onnistunut täysin hinnoittelussaan, ja lohkovaiheen peleissä oli tyhjiä penkkejä. Otteluissa oli 6 500–8 000 katsojaa, mikä oli paljon vähemmän kuin samana kesänä Mestarien liigan karsinnoissa.

Menneistä hinnoitteluvirheistä on toivottavasti opittu.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat