Chelsean päävalmentaja Thomas Tuchel toimitsija­kiellossa lauantaina: seuraus yhteenotosta Tottenhamin Antonio Conten kanssa

Chelsean päävalmentajan Tuchelin on vaikea hyväksyä sitä, että vain hän sai sanktioita. Conte selvisi ilman samanlaista rangaistusta.

Chelsean päävalmentaja Thomas Tuchel ja Tottenhamin päävalmentaja Antonio Conte jouduttiin pitämään aisoissa tunteiden kuumennettua Lontoon paikalliskamppailun jälkeen.

26.8. 20:40

Chelsean päävalmentaja Thomas Tuchel on toimitsijakiellossa, kun hänen joukkueensa isännöi Leicester Cityä lauantaina Valioliigassa. Kurinpitorangaistus on seurausta siitä, kun hän otti yhteen Tottenhamin päävalmentajan Antonio Conten kanssa Lontoon paikallisottelun jälkeen aiemmin tässä kuussa.

Tuchel syytti ottelun tuomareita vääristä tuomioista 2–2-tasapeliin päättyneessä ottelussa. Tunteet kuumenivat, ja saksalaisvalmentaja ja hänen italialainen kollegansa Conte saivat punaiset kortit kiivaasta yhteenotostaan, joka oli yltyä käsirysyksi.

Kummatkin päävalmentajat saivat Englannin jalkapalloliiton kurinpitäjiltä sakot, mutta vain Tuchel sai yhden ottelun toimitsijakiellon. Hänen katsottiin olevan ”pääsyyllinen” yhteenottoon, joka alkoi valmentajien välisestä kättelystä ottelun jälkeen.

”Päävalmentaja [Tuchel] myönsi, että hänen käytöksensä ottelun jälkeen oli sopimatonta”, jalkapalloliitto sanoi tiedotteessaan uutistoimisto Reutersin mukaan

”Riippumaton kurinpitotoimikunta määräsi hänelle sen seurauksena 35 000 punnan [41 000 euron] sakon ja toimitsijakiellon yhteen otteluun.”

”Thomas Tuchel valitti sanktioistaan, mutta valituslautakunta on hylännyt valituksen.”

Ongelmat alkoivat toisen jakson lopulla, kun Tottenhamin toppari Cristian Romero veti Chelsean puolustajaa Marc Cucurellaa hiuksista. Tuchel puhkui raivosta, kun erotuomari tai videotuomarit eivät puuttuneet selvään rikkeeseen.

Ennen jalkapalloliiton kurinpitotuomiota Tuchel sanoi, ettei hän tuomitsisi punaista korttiaan tai toimitsijakieltoaan, mutta hänellä oli vaikeuksia ymmärtää, miten Conte selvisi ilman samanlaista rangaistusta.

”Kontekstia on vaikea hyväksyä. Mielestäni en aloittanut yhteenottoa, vaan se alkoi jo aiemmin. Mielestäni en ollut ainoa osallinen – me saimme kumpikin punaiset kortit”, Tuchel kertoi toimittajille.

”Pelaaja veti toista pelaajaa hiuksista vain pari minuuttia aiemmin, ja hän sai jatkaa pelaamista. Riuskasta kädenpuristuksesta toinen valmentaja sai toimitsijakiellon. Tätä on hyvin vaikea hyväksyä, mutta minun on pakko.”

Tuchel sanoi, että toimitsijakielto ei estä häntä tulemasta stadionille ja pysymistä Chelsean pukuhuoneessa.

Chelsea on Valioliigassa kahdennellatoista sijalla kerättyään neljä pistettä kolmesta ottelusta ja viisi pistettä sarjakärki Arsenalia jäljessä. Tottenham on sarjataulukossa neljäntenä, kaksi pistettä perässä Arsenalia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat