Lauri Markkanen hehkutti villisti historiallista MM-paikkaa: ”Let’s gooo!!!”

Suomi varmisti ensimmäisenä eurooppalaisjoukkueena paikkansa ensi syksynä pelattavaan MM-turnaukseen jo sunnuntaina, kun Ruotsi kaatoi Israelin. Kahdeksasta MM-karsintaottelustaan Suomi on hävinnyt vain yhden.

Lauri Markkanen on ollut Suomen ykköspelaaja kesän MM-karsintaotteluissa.

29.8. 9:46 | Päivitetty 30.8. 11:08

Ruotsin koripallomaajoukkue sai Suomesta isot kiitokset, kun se kukisti omassa MM-karsintaottelussaan Israelin pistein 95–83.

Ruotsin yllätysvoitto tarkoitti, että Susijengi varmisti ensimmäisenä eurooppalaisena joukkueena paikan vuoden päästä Filippiineillä, Japanissa ja Indonesiassa pelattavaan MM-turnaukseen.

”Kiitos @swebasketball!! Tack så mycket!” Shawn Huff kiitti Twitterissä MM-paikan varmistuttua.

”Kovia juttuja”, säestivät Sasu Salin ja Petteri Koponen.

”Let’s Gooo!!!”, mylvi puolestaan Lauri Markkanen.

Suomen kisapaikka varmistui jo neljä ottelua ennen MM-karsinnan päättymistä.

Suomi on hävinnyt pelaamastaan kahdeksasta MM-karsintaottelustaan vain yhden, karsinnan avanneen vierasottelun Ruotsille viime vuoden marraskuussa.

”Isot kiitokset Ruotsin suuntaan meille mieluisasta tuloksesta. Tässä vaiheessa on syytä olla suunnattoman ylpeä koko ryhmästä ja yhteisestä saavutuksestamme. Vähän ollaan aikataulussa edellä, mutta ehkä se on tällaisessa tapauksessa suotavaa”, maajoukkueen päävalmentaja Lassi Tuovi sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomi pääsee MM-turnaukseen nyt toista kertaa. Vuoden 2019 kisoihin paikka jäi yhden karsintavoiton päähän.

Vuoden 2023 MM-kisapaikka on historiallinen, sillä Suomi eteni ensimmäistä kertaa MM-kisoihin pelaamalla.

Vuoden 2014 MM-kisoihin paikka heltisi villillä kortilla, kun se täytti urheilullisen kriteerit ja maksoi Kansainväliselle koripalloliitolle Fiballe 800 000 euroa. Suomi oli vuoden 2013 EM-kisojen paras eurooppalainen maa, joka ei päässyt MM-kisoihin.

Espanjan MM-kisoissa 2014 Suomi nappasi voiton Ukrainasta, kärsi muutaman niukan tappion ja oli 24 joukkueen turnauksessa lopulta 22:s.

”Tämä on historiallinen hetki suomalaisessa koripallossa ja tästä on kaikkien asianomaisten syytä olla ylpeitä”, koripalloliiton urheilujohtaja ja entinen päävalmentaja Henrik Dettmann hehkutti.

Olympiaturnauksissa Suomi on pelannut kahdesti, kotikisoissa 1952 ja karsinnan kautta Tokiossa 1964.

Suomen pelaajat juhlivat voittoa 30. kesäkuuta Ruotsista.

Dettmann kiitti Ruotsia hienosta voitosta.

”Tämähän oli Ruotsin kanssa sovittu juttu. Me avustimme heidät MM-jatkokarsintoihin voitolla Kroatiasta ja nyt he avustivat meidät MM-kisoihin.”

Sunnuntaina Susijengi haki Virosta vierasvoiton pistein 76–68. Salin heitti ottelussa 20 pistettä ja Markkanen 18 pistettä.

Ottelun ratkaisuvaiheet osuivat toisen kymmenminuuttisen alkuun ja loppuun. Ensin Markkanen painoi donkkauksen toisensa perään, ja erän viime minuuteilla Salin näytti, mitä tarkoittaa hieno kaukoheittovire.

Susijengin pelit jatkuvat jo perjantaina EM-turnauksessa Prahassa, kun vastaan tulee taas Israel.

Oikaisu 29. elokuuta kello 16: Susijengin päävalmentaja on Lassi Tuovi, ei Mikko Tuovi. Oikaisu 30. elokuuta kello 10: Villi kortin hinta oli 800 000 euroa. Lisäksi lisätty lause urheilullista kriteereistä. Oikaisu kuvatekstiin Suomi voitti Ruotsin 30. kesäkuuta Espoossa.Sunnuntaina Suomi sen sijaan voitti Viron.

Lue lisää: Tässä on Susijengin joukkue EM-kisoihin – Nuori tähti jäi katkerasti ulos kisakoneesta

Lue lisää: Susijengi selviytyi koripallon MM-kisoihin ensimmäisenä eurooppalaisena joukkueena – Markkanen ja Salin loistivat karsinta­voitossa Virosta

Lue lisää: Lauri Markkasen hieno ele teki pikkulapsen super­onnelliseksi Tallinnan suur­hallissa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat