HJK:n otteluliput Eurooppa-liigaan vietiin käsistä – näin Aki Riihilahti vastaa ihmettelijöille

HJK:n ja italialaisen AS Roman ottelu myytiin loppuun 20 minuutissa. Lippuja Eurooppa-liigan peleihin jonotti maanantaina lähes 10 000 ihmistä.

Casper Terho (vas.) ja Anthony Olusanya juhlivat HJK:n 1–0-voittomaalia SJK:ta vastaan sunnuntaina.

29.8. 10:40 | Päivitetty 29.8. 15:36

HJK:n otteluliput syksyn Eurooppa-liigan peleihin menivät kuin kuumille kiville.

Liput tulivat myyntiin maanantaina kello 10, ja kysyntä oli huimaa. Italialaisen suurseuran AS Roman vierailu Bolt-areenalle myytiin loppuun 20 minuutissa.

Otteluliput olivat viikonloppuna ennakkomyynnissä kausikorttilaisille. Maanantaina lippuja jonotti sosiaalisen median perusteella lähes 10 000 ihmistä.

HJK on ollut järkähtämätön päätöksessään pelata Eurooppa-liigan ottelut kotistadionillaan Bolt-areenalla, joka vetää 10 000 katsojaa.

Seura on perustellut päätöstään Bolt-areenan tekonurmen tuomalla kotiedulla, eikä siksi vienyt peliä yli 30 000 katsojaa vetävälle Olympiastadionille.

Suomen Hypoteekkiyhdistyksen Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus arveli Twitterissä HJK:n eurolippujen olleen liian edullisia, koska kysyntä oli niin suurta.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti neuvoi Brotherusta hankkimaan ensi kaudeksi kausikortin, joka tuo etuosto-oikeuden europeleihin.

”Niukkuus ihan ok asia. Tämä nostaa kausikorttilaisten ja kumppanuuksien arvoa eli juuri ne jotka luovat pitkäkestoista arvoa yhteisössä. Plus perheseura eli perhehinnat”, Riihilahti vastasi Twitter-tilillään.

”Olisimme toki voineet tehdä huomattavasti isomman tilin kalliimmilla lipunhinnoilla tai pelaamalla Olympiastadionilla, mutta Boltilla saamme kiistattoman pelillisen edun – unohtamatta lähellä kenttää olevien täysien katsomoiden luomaa tunnelmaa ja vuosia rinnallamme Boltilla kulkeneita yhteistyökumppaneita ja palveluntuottajia”, Riihilahti jatkoi kommentointia seuran tiedotteessa.

Riihilahden linjaus sai tukea jalkapalloväeltä.

”Seurojen yhteisöllisyyden kehittäminen ja sen tuoma pitkäkestoinen lisäarvo on suurempi kuin yksittäisen tilinteon maksimointi”, entinen Veikkausliiga-pelaaja Ilja Venäläinen kommentoi.

HJK avaa Eurooppa-liigan 8. syyskuuta espanjalaista Real Betisiä vastaan. Toinen kotiottelu bulgarialaista Ludogoretsiä vastaan on 6. lokakuuta ja AS Roman HJK kohtaa kotiareenallaan 27. lokakuuta.

Betis ja Ludogorets-ottelut alkavat HJK:n toiveen mukaan kello 19.45, mutta AS Roma-peli vasta kello 22.

”Roma-peli oli tekemätön paikka: Italian tv-markkina on niin iso, että sen sanelemana joudumme aloittamaan Roma-kotipelin vasta klo 22”, Riihilahti sanoi.

Bolt-areenan kapasiteetti Eurooppa-liigan otteluissa on 10­164, joista vieraskannattajille tulee Euroopan jalkapalloliiton Uefan sääntöjen mukaan varata viisi prosenttia.

Lippuja saattaa myöhemmin vapautua myyntiin pieniä määriä, kunhan Uefan ottelukohtaiset lipputarpeet tarkentuvat.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat