Susanna Tapani katuu MM-kisojen kohuttua hääreissua: ”En ehkä toimisi enää samalla tavalla”

Päävalmentaja Juuso Toivolan mukaan Naisleijonat ottaa opiksi Susanna Tapanin aiheuttamasta kohusta kesken MM-kisojen.

Susanna Tapani laittoi ystävänsä hääjuhlat MM-ottelun edelle.

29.8. 12:39

Myrskyn keskelle joutunut naisten jääkiekkomaajoukkueen kärkihyökkääjä Susanna Tapani astui julkisuuteen maanantaina ja kommentoi viikonlopun MM-poissaoloaan yhdessä Naisleijonien päävalmentajan Juuso Toivolan kanssa.

Tapani oli sivussa lauantaina Tanskassa pelatusta MM-kisojen alkulohkon ottelusta Yhdysvaltoja vastaan. Hän oli saanut Naisleijonien valmennusjohdolta luvan osallistua ystävänsä hääjuhlaan, joka meni pelaajan arvojärjestyksessä MM-huippuottelun edelle.

Lue lisää: Yle: Naisleijonien Susanna Tapani poistui MM-kisoista ystävänsä häihin – joukkuekaveri harmitteli Twitterissä, ettei päässyt isänsä 60-vuotisjuhliin

Tapani pahoitteli syntynyttä kohua ja kertoi maksaneensa matkansa omakustanteisesti. Hyökkääjän ja Toivolan mukaan tapahtuma ei ole vaikuttanut joukkueen ilmapiiriin negatiivisesti.

”Tällaista (kohua) ei tietenkään odotettu eikä toivottu. Sillä tavalla tämä yllätti, miten iso kohu tästä tuli”, Tapani sanoi maanantaiaamun jääharjoituksen jälkeen.

”Tietenkään en toivo tällaista joukkueelle. En ehkä toimisi enää samalla tavalla”, hyökkääjä jatkoi.

Toivola korosti, että päätös oli tehty yhdessä valmennuksen kanssa, mutta myönsi, että jatkossa vastaavanlaisia tilanteita on arvioitava tarkemmin.

”Varmasti tästä opitaan. Meidän tulee miettiä jatkossa tarkasti, miten tällaisiin asioihin suhtaudutaan”, päävalmentaja sanoi.

Tapani on saanut usean vuoden ajan opetus- ja kulttuuriministeriön jakaman 10 000 euron urheilija-apurahan, kuten moni muukin naisleijona.

Maajoukkueen takavuosien pelaajasuuruudet Riikka Sallinen, Anne Haanpää ja Marianne Ihalainen arvostelivat sunnuntaina Ilta-Sanomien artikkelissa rankasti Tapania ja Naisleijonien valmennusta.

Konkarikolmikko korosti, että huippu-urheilussa MM-kisaedustukseen pitää olla täysi sitoutuminen. Haanpää sanoi, ettei hän antaisi Tapanin pelata enää koskaan maajoukkuepaidassa.

”Todella ikävä kuulla, että hän on tuota mieltä, mutta se on hänen mielipiteensä. Minä olen valmiina tuleviin otteluihin”, Tapani vastasi.

Suomi hävisi MM-kisojen avausotteluissa Kanadalle 1–4 ja Yhdysvalloille 1–6. Yhdysvaltoja vastaan Suomelta oli sivussa myös tähtihyökkääjä Petra Nieminen, joka oli pelikiellossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat