18-vuotiaan teinitähden asustevalinta järkytti Susijengin konkaripelaajia: ”Se aiheutti isoa älämölöä”

Miro Littlen vaaleanpunaiset sukat olivat liikaa Susijengin kokeneelle kaartille tiistain harjoituksissa. Topias Palmi epäili, että kyseessä olivat Littlen ainoat puhtaat sukat.

Topias Palmi (vas.) paljasti Miro Littlen räväyttäneen pukeutumisellaan.

30.8. 21:32 | Päivitetty 31.8. 14:02

Keskiviikkona EM-kisoihin lähtevän Suomen koripallomaajoukkueen hymyilevimpiä ilmestyksiä on 28-vuotias arvokisadebytantti Topias Palmi.

Viime kaudella Tampereen Pyrinnössä sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigassa pelannut Palmi nimettiin kisakoneeseen Susijengin viimeisenä pelaajana, kun Olivier Nkamhoua joutui jäämään viime hetkellä sivuun.

Lue lisää: Tässä on Susijengin joukkue EM-kisoihin – Nuori tähti jäi katkerasti ulos kisakoneesta

Tieto kisapaikasta tuli saman tien sunnuntaisen MM-karsintaottelun jälkeen Virossa.

”Pidin itseäni koko ajan vähän sellaisena rajatapauksena. Iloinen yllätys”, Palmi kertoo onnellisena.

Taitava Palmi loistaa kentällä hyökkäyspään osaamisellaan, mutta on tärkeä palanen joukkuetta erityisesti pukukopin puolella.

”Yritän olla jonkin sortin hauska äijä, mutta se on tietenkin joukkuekavereiden päätettävissä, olenko onnistunut siinä”, hän tuumii.

Susijengin 12 pelaajan EM-joukkueessa on peräti kahdeksan ensikertalaista. Nuorekasta ryhmää maustavat kokeneet sotaratsut, kuten uransa viimeisiä otteluita pelaavat Shawn Huff, 38, ja Petteri Koponen, 34.

Vaikka Palmin mukaan kaikki pelaajat ovatkin pukukopissa yleensä aivan yhtä lapsen­mielisiä, ikäpolvien välinen kuilu voi välillä tuntua melkoiselta rotkolta.

Sen sai kokea tiistaina 18-vuotias huippulupaus Miro Little.

”Mirolla oli tänään vaaleanpunaiset sukat treeneissä, ja se aiheutti vanhempien herrojen keskuudessa isoa älämölöä. Heillä on vähän pinttyneemmät säännöt”, Palmi nauraa.

”Me nuoremmat ajattelemme vaan, että ihan sama mitä pidät jalassa.”

Ehkä Little teki tempun jopa tahallaan? Joskus pelikavereita on mukava ärsyttää ihan tietoisesti.

”Se olisi kyllä kokenut ratkaisu, jos hän olisi niin pitkälle miettinyt. Mutta veikkaan, että ne olivat vain Miron ainoat puhtaat sukat”, Palmi epäilee.

Topias Palmi on Susijengissä iloinen tunnelman nostattaja.

Kisareissuun lähtiessä Palmi arvelee jakavansa hotellihuoneen taas tutun huone­kaverinsa Alexander Madsenin kanssa. Kaksikko on nauttinut toistensa seurasta pelimatkoilla jo viisi viime vuotta.

Kun ystävykset asettuvat taloksi määränpäässä, tylsää heille ei tule. Sen Palmi voi vannoa.

”Yritän pitää huolta siitä, että itselläni ja huonekaverilla ei tule hotellikuolemaa. Jotain tekemistä pitää yrittää keksiä, oli se sitten Trivial Pursuitia tai pleikkarin peluuta. En tykkää tylsistä hetkistä.”

Palmi kertoo Madsenin olevan myös innokas nähtävyyksien kiertäjä.

”Madsen ja Huff ovat sellaisia kavereita, jotka näkevät aina kaikkein eniten joka kaupungissa, jossa käymme. Huffin kamera kuvaa kaikkea Tiktokiin.”

Susijengi pelaa alkulohkon ottelunsa Prahassa, Tšekissä. Muut alkulohkot mitellään Saksassa, Italiassa ja Georgiassa.

Matka Tšekkiin on Palmille ensimmäinen laatuaan.

”Tällä reissulla ei ehkä pääse toteuttamaan niitä yleisiä odotuksia, joita Tšekistä on. Olutkulttuuria ei hirveästi pääse haistelemaan. Ehkä sitten toisella reissulla”, hän pohtii.

”Tšekki olisi kesälomamatkalle erittäin hyvä kohde. Pieni rauhoittava reissu. Kuulostaa ihan hyvältä.”

Syyskuun visiitillä Palmi keskittyy olennaiseen eli koripalloon. Ajatuksen on syytäkin olla mukana, sillä alkulohkossa on edessä haastavia otteluita.

Lohkossa pelaavat Suomen lisäksi ennakkosuosikki Serbia sekä Israel, Puola, Hollanti ja kisaisäntä Tšekki. Esimerkiksi Serbialla on mukanaan supertähti Nikola Jokić, joka on valittu NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi nyt kahtena kautena peräkkäin.

Haastattelun lopuksi Palmi kertoi näkökantansa Susijengistä sosiaalisessa mediassa julkaistuun videoon, jossa joukkue katsoi lentokoneessa MM-karsintojen Israel–Ruotsi-ottelua netin välityksellä.

Moni saattoi ihmetellä, eivätkö pelaajat noudattaneet määräystä puhelimen laittamisesta lentokonetilaan.

”Se oli onneksi vain 20 minuutin lento. Pystyimme katsomaan peliä siihen asti, kun lentokone nousi ilmaan. Sitten äkkiä lentokonetila päälle ja odotimme 20 minuuttia. Siinä taisi olla juuri sopivasti erätauko”, Palmi kertoo.

”Kun katsoin sitä videota, ajattelin, että se näyttää vähän pahalta. Mutta tietääkseni minun lähettyvilläni ei ainakaan katsottu mitään.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat