Video näyttää, miten Max Verstappen pilasi pahimman vastustajansa kilpailun vahingossa: ”Kuljettajan pahin painajainen”

Verstappen vankisti MM-johtoaan ylivoimaisella esityksellä Belgian osakilpailussa sunnuntaina.

Max Verstappen ajaa kohti uransa toista maailmanmestaruutta.

30.8. 8:19

Red Bullin Max Verstappen otti ylivoimaiseen tyyliin F1-kauden yhdeksännen voittonsa sunnuntaina Belgian Spassa ja aiheutti kaiken lisäksi pahimmalle kilpailijalleen Ferrarin Charles Leclercille pahoja ongelmia. Vahingossa tosin.

Verstappen ja Leclerc lähtivät moottorivaihtojen vuoksi kisaan vasta sijoilta 14 ja 15, mutta molemmat tekivät jo ensimmäisen kierroksen aikana hyvää nousua kohti kärkeä.

Tilanne muuttui kuitenkin Leclercin osalta nopeasti. Mercedeksen Lewis Hamilton kolhi autoaan Fernando Alonson Alpineen, ja Hamiltonin autosta roiskui nestettä ohiajavien päälle.

Hetkeä myöhemmin Leclerc joutui ajamaan varikolle oikean etujarrun kuumenemisen vuoksi. Jarrukanavasta löytyi visiirin suojakalvo, ja Leclercin autosta otetun videon perusteella ”syyllinen” on löytynyt.

Leclercin edellä ajanut Verstappen repäisi kypäränsä visiiristä likaisen suojakalvon ja heitti sen maahan, josta se lensi Leclercin autoon. Aikainen varikkopysähdys pilasi monacolaisen kilpailun ja hän tuli maaliin viidentenä.

Sijoitus putosi vielä pykälällä varikkoylinopeudesta saadun aikasakon myötä. Ferrarilta kerrottiin, että ylinopeus johtui sensoriongelmasta, jonka aiheutti niin ikään jarruja kuumentanut visiirikalvo.

Verstappen kommentoi kilpailun jälkeen Leclercin ongelmaa ja visiirikalvo Motorsportille.

”Toivottavasti se ei ollut minun. Siinä tapahtui paljon, ja tuo on rehellisesti sanottuna vain todella epäonnekasta”, Verstappen sanoi.

”Tuollaista pelkää aina, etenkin kun ajaa isossa joukossa autoja. Tuo on kuljettajan pahin painajainen, mutta ikävä kyllä noita tilanteita tapahtuu.”

Verstappen johtaa MM-sarjaa ylivoimaisesti. Hänen etumatkansa tallikaveri Sergio Pereziin on peräti 93 pistettä ja Leclerciin 98 pistettä.

Seuraava osakilpailu ajetaan viikonloppuna Hollannissa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat