Mies terästi maraton­juomia rommilla – poliisi aloitti tutkinnan

Meksikon pääkaupungissa juostiin uusia reittiennätyksiä, mutta kilpailun jälkeen puheeksi nousi tapahtuma ennen kilpailua.

Méxicossa juostiin sunnuntaina maraton, jonka juomajärjestelyt aiheuttivat keskustelua.

30.8. 10:32

Meksikon pääkaupungissa Méxicossa juostiin sunnuntaina maraton, ja sekä naisissa että miehissä tehtiin uudet reittiennätykset.

Kilpailun jälkeen puheeksi on kuitenkin noussut sivullisen toiminta juomapisteellä aamuyöllä ennen kilpailun alkua. Asiasta kertoo muun muassa espanjalaislehti Marca.

Sosiaalisessa mediassa leviävällä videolla näkyy, miten humalaiselta kuulostava mies kaataa rommia juomapisteellä oleviin mukeihin.

Alkoholia ei päätynyt isoja määriä mihinkään yksittäiseen lasiin urheilujuoman joukkoon, mutta ihmetystä on herättänyt etenkin se, että juomia ei vahtinut kukaan ja mies pääsi niiden luokse kovin helposti.

”Kaadan tämän pirun Matusalemin (rommimerkki). Tästä tulee paras kisa ikinä”, mies sanailee kuvaamallaan videolla.

Kilpailu sujui kuitenkin ilman ongelmia, ja lopulta Etiopian Amane Beriso Shankule voitti naisten kilpailun ajalla 2:25.04, ja Kenian Edwin Kiprop Kiptoo oli miesten ykkönen ajalla 2:10.48.

Paikallinen urheiluinstituutti Indeporte julkaisi tiedotteen kertoen, että poliisi tutkii tapahtumia ja ottaa vihjeitä vastaan.

”Käytössä on turvakamerakuvaa alueelta, ja uskomme löytävämme syyllisen”, tiedotteessa todetaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat