Jokerien juniori­joukkue siirtyi pois Jari Kurrin alaisuudesta, Iltalehden mukaan myös työntekijät siirretty uuteen firmaan

Nyt Jokerien 20-vuotiaiden sarjapaikkaa hallinnoi Jokerien junioritoiminnasta vastaava Jokerit ry.

Jari Kurrin viimeinenkin Jokereihin on katkeamassa.

30.8. 12:46 | Päivitetty 30.8. 16:23

Helsingin Jokerien alle 20-vuotiaiden jääkiekkojoukkue siirtyy pois Jari Kurrin omistaman Jokerit Hockey Club oy:n hallinnasta, kertoo Jääkiekkoliitto.

Nyt sarjapaikkaa hallinnoi Jokerien junioritoiminnasta vastaava Jokerit ry. Jokerit Hockey Club oy vastasi viimeiset vuodet KHL-Jokereista.

Jääkiekkoliitto vastaanotti Helsingin Jokerit ry:n sekä Jokerit Hockey Club oy:n yhteisen sarjapaikan siirtoanomuksen ja liiton kilpailuvaliokunta hyväksyi sen tiistaina sähköpostikokouksessaan.

Siirto edellyttää, että Jokerit ry ottaa vastatakseen kaikki 20-vuotiaiden SM-sarjapaikalla pelaamiseen liittyvät vastuut. Siirrolla oli kiire, sillä U20-juniorien sarjakausi on määrä alkaa tämän viikon perjantaina.

Sarjapaikan siirrosta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Jokerien tulevaisuus on ollut viime päivinä tiiviisti esillä koskien etenkin edustusjoukkuetta.

Liiga on linjannut, että KHL-liigan jättäneen Jokerien on katkaistava kaikki siteet venäläisrahaan ja Kurriin, mikäli se aikoo palata Liigaan.

Toistaiseksi on epäselvää, mikä tai mitkä tahot ovat rahoittamassa Jokerien suunniteltua Liiga-paluuta.

Jokerien juniorikiekkoilua pyörittävä Jokerit ry tiedotti kuitenkin viime viikolla, että uusi taustayhtiö johtaa Jokerien edustusjoukkueen paluuta suomalaiseen sarjakiekkoiluun, ja että Jokerit ry on sen osaomistaja.

”Taustayhtiön muista takana olevista tahoista ja rahoittajista Helsingin Jokerit Ry ei puhu vielä julkisuuteen, koska asiaa koskevat neuvottelut ovat vielä kesken”, Jokerit ry kertoi.

MTV:n uutisten tiistaina julkaiseman selvityksen mukaan uuden yhtiön nimeksi olisi tulossa Team Jokerit Oy. MTV:n mukaan nimeä Ahold VI Oy käyttävä yhtiö on pannut vireille nimenmuutosilmoituksen viime viikolla.

Yhtiön taustahenkilöistä ei ole kuitenkaan tietoa.

Jokerien liigaprojekti näyttää etenevän muutenkin. Iltalehden tiistaina julkaisemien tietojen mukaan Jari Kurrin Jokerit Hockey club oy:n entiset työntekijät on siirretty viime viikolla uuden yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Iltalehden tietojen mukaan työntekijät eivät kuitenkaan tiedä seuran uutta omistajaa. Lisäksi he ovat joutuneet allekirjoittamaan salassapitosopimuksen.

Myös Jokerit ry:n taustahenkilöt ovat pysyneet asiassa vaiti.

Viime viikon keskiviikkona HS kertoi, että sen lähteiden mukaan Joel Harkimo olisi soittanut Jokerien pelastamiseen perustetun Naurava Narri oy:n liikemiehille ja sanonut, että hän olisi ostanut oikeudet Jokerien edustusjoukkueeseen Kurrilta.

Naurava Narri on yhdeksän eri aloilla menestyneen liikemiehen ja yrittäjän hanke, jossa näkyvinä keulakuvina ovat entiset Jokerien pelaajat Teemu Selänne ja Keijo Säilynoja.

Torstaina Kurri sanoi HS:n haastattelussa, että hän on ”jäänyt pois Jokereista”. Hän sanoi päättäneensä asiasta jo toukokuussa.

Päivitetty tieto sarjasiirron hyväksynnästä kello 15.45 sekä lisätty Iltalehden ja MTV:n tiedot.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat