11 lajivoittoa ottaneelle Suomelle jäi kirittävää sunnuntaille – HS seurasi Ruotsi-ottelun avauspäivän tapahtumia

Suomen naisille seitsemän ja miehille kaksi lajivoittoa. Lisäksi pikaviestit olivat suomalaisten juhlaa.

Sanni Salminen voitti naisten kolmiloikkakisan Ruotsi-ottelussa Olympiastadionilla lauantaina.

3.9. 17:45 | Päivitetty 3.9. 22:09

Suomalaisille yleisurheilijoille jäi kirittävää perinteikkään Ruotsi-ottelun avauspäivän jälkeen. Ruotsi lähtee sunnuntaihin neljän pisteen johdossa naisissa ja peräti 25 pisteen johdossa miehissä.

Suomalaisnaiset urheilivat Helsingin Olympiastadionille palanneen maaottelun avauspäivänä seitsemän lajivoittoa. Viivi Lehikoinen oli paras 400 metrin aitajuoksussa, Elina Lampela seiväshypyssä, Mette Baas 400 metrillä, Saga Vanninen kolmiottelussa, Julia Valtanen keihäänheitossa, Senni Salminen kolmiloikassa ja Sara Kuivisto 800 metrillä.

Lauantain suomalaisia miesvoittajia olivat Viljami Kaasalainen 400 metrillä ja Daniel Kosonen korkeushypyssä.

Lisäksi molemmat pikaviestit päättyivät Suomen voittoon.

Lue lisää: Ratakierrokset tarjoilivat Ruotsi-ottelun sykähdyttäviä puolia: ”Ei ole ikinä tullut niin kovia kylmiä väreitä”

Lue lisää: Ruotsi-ottelussa 80 metriä rikkonut keihäslupaus Topi Parviainen, 15, paljasti, miten pitkälle miesten keihäs on lentänyt harjoituksissa

Naisten seiväshyppy kilpailtiin ilman tuoretta Euroopan mestaria Wilma Murtoa. Suomen Urheiluliitto (SUL) tiedotti lauantaina, ettei Murto voi kilpailla.

”Olen kamppaillut sitkeän kurkkukivun ja räkätaudin kanssa, joka ei näytä hellittävän. Olen todella harmissani. Olisin halunnut hypätä Ruotsi-ottelussa ja samalla kilpailla uusitulla Olympiastadionilla, mutta nyt se ei ole mahdollista”, Murto sanoi tiedotteessa.

Koronaviruksesta ei kuitenkaan ole kyse, sillä Murron koronatesti oli negatiivinen. Hänen tilallaan kilpaili Laura Ollikainen.

Münchenin EM-kisojen toinen suomalainen kultamitalisti, 3 000 metrin estejuoksun voittaja Topi Raitanen, oli sivussa maaottelusta koronaviruksen takia.

HS seuraa Ruotsi-ottelua hetki hetkeltä. Seuranta löytyy tämän jutun alaosasta.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat