Naisleijonat päihitti Sveitsin ja kohtaa MM-kisojen puolivälierissä Tšekin

Avausmaalin sai nimiinsä viime päivinä kohun keskellä ollut Susanna Tapani.

Susanna Tapani Pekingin olympialaisissa helmikuussa 2022.

30.8. 19:36

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue päätti Tanskan MM-kisojen alkulohkonsa 4–0-voittoon Sveitsistä. Suomi sijoittui A-alkulohkossa kolmanneksi ja kohtaa torstaina pelattavassa puolivälierässä Tšekin.

”Tšekki on taitava joukkue, jolla on hyviä yksilöitä. Heidän puolustajansa tykkäävät pitää kiekkoa ja harhauttaa, ja niihin meidän pitää pystyä iskemään. Luotamme pelitapaamme ja liikkeeseen sekä luisteluun. Kun teemme sitä energisesti, pystymme kääntämään heidän vahvuutensa heikkouksiksi”, Naisleijonien päävalmentaja Juuso Toivola sanoi.

Herningin ottelun avausmaalin teki Susanna Tapani, jonka jalasta kiekko meni verkon perukoille. Elisa Holopainen lisäsi Suomen johtoa laukomalla kiekon avauserässä maalin kattoon.

Lue lisää: Susanna Tapani katuu MM-kisojen kohuttua hääreissua: ”En ehkä toimisi enää samalla tavalla”

Toisessa erässä Krista Parkkonen ja Ronja Savolainen veivät Suomen 4–0-johtoon. Savolaisen ohjausmaali syntyi erän lopussa kahden pelaajan ylivoimalla. Päätöserä oli maaliton.

Sveitsillä oli sairasteluiden takia kokoonpanossa vain 15 kenttäpelaajaa. Lisää ongelmia joukkueelle tuli, kun Laura Zimmermann loukkaantui. Hänet tosin nähtiin ottelussa vielä jäällä.

”Ei välttämättä ollut paras mahdollinen kenraaliharjoitus torstain puolivälieräotteluun. En rupea kommentoimaan Sveitsin tilannetta, mutta sanotaan, että oli hyvä voitto ja otetaan siitä energiaa kohti torstaita”, Toivola sanoi.

Sveitsi oli läpi ottelun todella vaisu. Kolmannessa erässä myös Suomen esitys meni melkoiseksi pelailuksi. Sveitsi vaihtoi ottelun puolivälissä maalivahtiaan, kun Saskia Maurer korvasi Andrea Brändlin.

Myös Suomi vaihtoi maalivahtiaan, kun Jenna Silvonen tuli kolmanteen erään Anni Keisalan tilalle.

Ottelun luonteesta kertoo, että Keisala ja Silvonen keräsivät yhteensä kuusi torjuntaa ja Sveitsin maalivahtikaksikko 40.

Suomen kapteeni Jenni Hiirikoski palkittiin ennen ottelun alkua, koska MM-turnaus on hänelle ennätyksellisesti jo uran 14:s.

A-lohkosta kaikki maat etenevät puolivälieriin. Tšekin voittamasta B-lohkosta puolivälieriin yltää kolme parasta.

Herning, Tanska:

Naisten MM-kilpailut, lohko A:

Sveitsi–Suomi 0–4 (0–2, 0–2, 0–0)

1. erä: 2.51 Susanna Tapani (Petra Nieminen–Nelli Laitinen) 0–1, 6.25 Elisa Holopainen (Noora Tulus) 0–2.

Jäähyt: 17.04 Alina Marti Sv 2 min.

2. erä: 27.49 Krista Parkkonen (Michelle Karvinen–Susanna Tapani) 0–3, 39.22 Ronja Savolainen (Nelli Laitinen–Viivi Vainikka) 0–4 yv2.

Jäähyt: 25.09 Nadine Hofstetter Sv 2 min, 31.02 Ronja Savolainen Su 2 min, 37.49 Sinja Leemann Sv 2 min, 38.07 Janine Hauser Sv 2 min.

3. erä: maaliton.

Jäähyt: 41.53 Krista Parkkonen Su 2 min, 48.35 Nadine Hofstetter Sv 2 min, 51.02 Nelli Laitinen Su 2 min.

Jäähyt yhteensä: Sveitsi 5x2 min, Suomi 3x2 min.

Maalivahtien torjunnat: Andrea Brändli Sv 19/22 (vaihtoon ajassa 31.02), Saskia Maurer Sv 21/22 (kentälle ajassa 31.02), Anni Keisala Suomi 3/3 (vaihtoon ajassa 40.00), Jenna Silvonen Su 3/3 (kentälle ajassa 40.00).

Yleisöä: 1  201.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat