Maailmanlistan kakkospelaaja teki poikkeuksen ja myönsi suoraan miljoonien dollareiden olleen syy siirtyä uudelle kohukiertueelle

Cameron Smithin mielestä kyseessä oli ”tarjous, jota en voinut jättää huomiomatta”.

Cameron Smith sihtaili puttilinjaa viime viikonloppuna PGA-kiertueen finaalikilpailussa, mutta menestys siellä jäi laimeaksi.

30.8. 21:48

Miesten ammattilaisgolfin tuorein major-voittaja, maailmanlistan kakkonen Cameron Smith siirtyy pelaamaan kohutulle saudirahoitteiselle LIV-kiertueelle.

Lue lisää: "Vastaavaa ei ole nähty" – Saudi-Arabian maineenpuhdistusoperaatiossa on varaa maksaa jättipalkkioita myös surkeista golf-suorituksista

Jo viikkoja uumoiltu siirto varmistui tiistaina, kun LIV-kiertue julkisti kuusi pelaajavärväystä.

Heinäkuussa Euroopan major-kilpailun The Open Championshipin voittaneen Smithin uskotaan saaneen sopimuspalkkiona noin 100 miljoonaa dollaria.

Australialaisen Smithin siirtyminen LIV:lle pidetään raskaana arvovaltatappiona amerikkalaisvetoiselle PGA-kiertueelle.

Tähän mennessä LIV:lle siirtyneistä pelaajista lähes kaikilla on ollut vaikeuksia myöntää, että ilmiselvä syy siirtyä pelaamaan uudelle kiertueelle on raha, mahdollisuus tienata huonollakin pelaamisella lisää miljoonia entisten päälle.

Smith kuitenkin teki poikkeuksen ja myönsi Golf Digestille, että raha oli yksi syy.

”Raha oli ehdottomasti yksi tekijä, sitä en kiellä. Tämä oli bisnespäätös ja tarjous, jota en voinut jättää huomioimatta”, Smith sanoi.

Lue lisää: Cameron Smith on perusjätkämäinen golfmiljonääri, joka osti vanhemmilleen rusetilla koristellut uudet autot

Smithin mukaan suurempi syy ratkaisuun oli kuitenkin se, että nyt hänellä on mahdollisuus viettää enemmän aikaa Australiassa. Smith on asunut Yhdysvalloissa vuodesta 2015 lähtien.

Smith on maailmanlistan 15 parhaasta pelaajasta ainoa, joka on siirtynyt LIV-kiertueelle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat