Norja haluaa mullistaa hiihdon tv-lähetykset, supertähti innoissaan: "Kuulostaa jännittävältä ja hyvältä”

Eräänä mahdollisuutena on väläytetty vartaloon asetettavia kameroita sekä sensoreita, joiden avulla saadaan nykyistä paremmin selvitettyä reaaliaikaista tilannetta.

Sprintin loppusuoralle avautuisi uusia kuvakulmia, jos hiihtäjillä olisi kamerat. Kuvassa Joni Mäen ja Aleksandr Bolšunovin loppusuorataistelu Salpausselän kisoissa 2021.

1.9. 9:36

Norjassa elätellään toiveita saada hiihtäjille kamerat kilpailujen ajaksi vuoden 2025 MM-kisoissa, kertoo maan yleisradioyhtiö NRK.

MM-kisat järjestetään tuolloin Norjan Trondheimissa. Kisaorganisaation johtaja Bård Benum sanoo, että pyrkimyksenä on löytää keinoja, joilla lisätään katselukokemukseen mielenkiintoa.

Eräänä mahdollisuutena on väläytetty vartaloon asetettavia kameroita sekä sensoreita, joiden avulla saadaan nykyistä paremmin selvitettyä reaaliaikaista tilannetta.

Erityisesti katse on sprinttikisoissa, jotka ovat täynnä tiukkoja tilanteita.

”Teknologia ja ratkaisut ovat olemassa. Haluamme selvittää, millainen tulevaisuuden katsojakokemus voi olla stadionilla tai television ääressä”, Benum sanoo.

”Näemme vastaavia ratkaisuja muissa lajeissa, joten miksi emme toteuttaisi sitä hiihdossa?”

NRK:n haastattelema hiihtotähti Johannes Høsflot Klæbo on ajatuksesta innostunut. Hän sanoo, että hiihdon pitää uskaltaa ajatella nykyaikaisesti.

Moninkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari toivoo lajinsa ottavan aktiivisesti osaa urheilun digitalisaatiokehitykseen. Kamerat ja sensorit voivat olla osa sitä.

”Meidän pitää tehdä töitä, jotta hiihdosta saadaan entistä houkuttelevampaa ja nykyaikaisempaa. Nämä ovat sen kannalta hyviä ideoita. Pidän ideasta. Kuulostaa jännittävältä ja hyvältä”, Klæbo sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat