"Olimme oikeassa”, suitsutti huimassa vireessä oleva Erling Haaland – norjalainen jahtaa Valioliigan maaliennätystä

Haalandia odottaa tällä kaudella tiukka ottelutahti, sillä Qatarin MM-kisat katkaisevat kauden keskeltä.

Erling Haaland on tullut ryminällä Manchester Cityn joukkueeseen.

1.9. 11:48

Erling Haalandin taustajoukot ovat voineet Valioliiga-kauden alun ajan onnitella itseään siinä, että norjalaistähden urasiirto onnistui.

Kolme kautta Borussia Dortmundissa Bundesliigaa pelannut Haaland oli siirtomarkkinoiden kuuma nimi.

Huhuja liikkui esimerkiksi niin Barcelonan kuin Real Madridinkin kiinnostuksesta, samoin monien muiden huippuseurojen halusta saada tehokas viimeistelijä riveihinsä.

Pisimmän korren veti Manchester City, joka on saanut nauttia norjalaisen maalivireestä. Viiteen peliin yhdeksän osumaa, kahteen viime peliin hattutemppu.

Haalandin taustajoukkojen ytimeen kuuluvat isä Alfie Haaland, sekä asianajaja Rafaela Pimenta sekä isän ystävä Ivar Eggja, jota pelaaja itse kutsuu sedäkseen. City-sopimusta juoniessa mukana oli myös sittemmin menehtynyt pelaaja-agentti Mino Raiola.

Keskiviikkoillan Nottingham Forestia vastaan isketyn hattutempun jälkeen Haaland nosti esiin taustajoukkojensa tekemän työn.

”Jos mennään siihen aiheeseen, voin jälleen kerran sanoa, että olimme oikeassa seuravalinnasta. Isä, Mino, Ivar ja Rafaela. Pitää vain nostaa hattua”, Haaland sanoi keskiviikon pelin jälkeen Norjan Viaplayn lähetyksessä Aftenpostenin mukaan.

Kun Raiola kuoli huhtikuun lopulla, Haaland julkaisi Instagramissa kuvan hänestä ja Raiolasta. Tekstinä kuvan yhteydessä oli ainoastaan ”The Best” - suomennettuna ”Paras” .

Haalandin hurja alkukausi herättää väistämättä spekulaatiot Valioliigan kausiennätysten jahtaamisesta.

Valioliigan maaliennätys yhdellä kaudella on 34 maalia. Siihen ylsivät Andy Cole kaudella 1993–94 ja Alan Shearer kaudella 1994–95.

Molemmilla kausilla Valioliigaa pelattiin vielä 22 joukkueella, eli kaksinkertaisessa sarjassa otteluita oli mahdollista pelata 42. Cole pelasi 40 ja Shearer 42 ottelussa.

Haalandille pelejä voi kertyä vain 38, kun sarjaa supistettiin jo 90-luvulla kahdella joukkueella. Nykyisellä tahdilla Haaland tarvitsisi vain puoli kautta ennätykseen yltämiseen, joten tahdin huomattavakin rauhoittuminen mahdollistaa ennätyksen tavoittelun.

Ennätystavoittelussa elinehto on luonnollisesti terveenä pysyminen. Siltä osin kauteen tuo oman mausteensa se, että MM-kisat Qatarissa pelataan kauden aikana, mikä aiheuttaa otteluruuhkia myös seurajoukkueisiin.

Viimeinen kierros Valioliigassa ennen MM-taukoa pelataan 12. marraskuuta ja ensimmäinen kisojen jälkeen 26. joulukuuta, eli taukoa sarjapeleistä tulee reilut kuusi viikkoa. Koko kauden päätöskierros pelataan silti vain viikkoa myöhemmin kuin viime kaudella.

Haalandin Norja ei kisoihin päässyt. Näin ollen hyökkääjätähti itse voi käyttää MM-tauon ajan kevään maalivireen hiomiseen seurajoukkueen paidassa, kunhan pääsee sinne asti terveenä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat