HJK aloitti Eurooppa-liigan kotitappiolla, Willian José nousi Real Betisin sankariksi

Willian José teki Real Betisille kaksi maalia. Malik Abubakarin kavennus hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen paitsiona.

HJK:n Jukka Raitala ja Real Betisin Luiz Henrique vääntävät ensimmäisellä puoliskolla.

8.9. 19:30 | Päivitetty 8.9. 22:31

Helsingin Jalkapalloklubi aloitti Eurooppa-liigan lohkovaiheen 0–2-kotitappiolla espanjalaista Real Betisiä vastaan.

HJK:n Eurooppa-liigan avausottelu päättyi jokseenkin odotetusti. Enemmänkin olisi ollut ehkä otettavissa, mutta Klubin pienet virheet kostautuivat karvaalla tavalla.

”Tänään meillä oli vain voitettavaa, kun mietitään ennakkoasetelmaa. Halusimme, että kun kaikki lähtevät täältä himaan, jokainen on nähnyt HJK:n, joka haluaa palloa ja uskaltaa voittaa oman ensimmäisen vastustajan eikä mene piiloon”, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela sanoi ottelun jälkeen.

”Toivon, että saimme tästä paljon itseluottamusta.”

HJK aloitti ottelun erinomaisella tavalla. Kotijoukkue sai pidettyä palloa ensimmäisellä kymmenellä minuutilla vieraita enemmän, selvitti ajoittain hienosti tiensä ohi korkeasta prässistä ja rakensi omalla pelitavallaan maalipaikkojakin avausjaksolla.

”Tulokseen ei voi olla tyytyväinen. Mutta mielestäni pelasimme ihan hyvin. Pallollinen pelimme oli hyvällä tasolla”, Santeri Hostikka sanoi ottelun jälkeen Viaplayn haastattelussa.

Betis koki takaiskun heti ottelun kolmannella minuutilla, kun vasen laitahyökkääjä jäi pallontavoittelutilanteessa HJK-toppari Arttu Hoskosen alle ja loukkaantui. Betisin päävalmentaja Manuel Pellegrini joutui suorittamaan heti ensimmäisen vaihtonsa. Rodri tuli Juanmin tilalle.

Betisin laitahyökkääjä Juanmi jäi Arttu Hoskosen alle ja loukkaantui pahasti.

Klubi rakensi ensimmäisen oikein hyvän hyökkäyksen 10. minuutilla, kun Lucas Lingman syötti erinomaisesti syvyyteen pallon vasemmalle laitapakille David Brownelle. Browne pääsi vielä keskittämään pallon rangaistusalueelle, jossa Nassim Boujellab pääsi laukomaan, mutta hänen laukauksensa blokattiin.

Betis osoitti heti vaarallisuuttaan, jos HJK teki pienenkin virheen. Vähemmän yllättäen Betisin korkea prässi teki ajoittain vaikeaksi HJK:n pelinavaamisen.

Jakson edetessä pidemmälle sai Betis vaarallisia maalipaikkoja. Oikea laitahyökkääjä Luiz Henrique pääsi pari kertaa kohdistamaan laukaustaan vaarallisesta paikasta, mutta yritykset menivät maalin yli.

HJK:n toinen vaarallinen hyökkäys tuli puolen tunnin jälkeen, kun toppari Jukka Raitala riisti vahvalla taklauksellaan pallon. Raitala pelasi Santeri Hostikalla, joka pelasi edelleen Malik Abubakarille. Abubakari laukoi vähän ohi maalista mutta ehti myös paitsioon syötön aikaan.

Betisin Juan Miranda (vas.) ja HJK:n David Browne kamppailivat pääpallosta avausjakson ensimmäisellä puolikkaalla.

HJK:n maalivahti Conor Hazard piti loistavilla torjunnoillaan kotijoukkuetta pystyssä. Hän teki loistavan tuplatorjunnan, kun hän venyi ensin Rodrin kaukolaukaukseen ja sitten Luiz Henriquen ylänurkkalaukaukseen. Hazardin toinen huippupelastus tuli 42. minuutilla, kun hän kauhoi jälleen pallon yläkulmasta.

HJK:n hyvä avausjakso päättyi pettymykseen, kun erotuomari vei pallon pilkulle avausjakson lisäajalla. Videotuomarijärjestelmä oli käytössä ottelussa.

Rangaistuspotku tuli edellisestä Betisin hyökkäyksestä, jossa Boujellab oli syyllistynyt rikkeeseen William Carvalhoa kohtaan, ja hän sai varoituksen. Willian José upotti pilkun varmasti sisään.

Yhdeksän minuuttia tauon jälkeen HJK sai hyvän paineen Betisin maalille. Maalinedusruuhkatilanteen jälkeen HJK:n pelaajat ja kotiyleisö viittoilivat ja huusivat Klubille rankkaria oletetuista käsivirheistä. Videotuomarit eivät huomanneet rikkeitä, ja erotuomari viittoili pelin jatkuvan.

HJK aloitti toisen jakson yhtä hyvin kuin avausjaksonkin hallitsemalla palloa. Se oli johtaa tasoituksen, kun jaksoa oli pelattu vartti. Browne pääsi keskittämään maalin eteen, ja pallo meni maalivahdin ohi takatolpalle, mutta Abubakari ja Pyry Soiri eivät osuneet kunnolla palloon. Sekin loistava hyökkäys tuomittiin lopulta paitsioksi.

Hyvä alku päätyi 64. minuutilla Betisin toiseen maaliin, kun HJK ei pystynyt purkamaan boksissa pomppinutta palloa turvalliselle alueelle kulmapotkun jälkeen. Lingmanin jalasta pallo päätyi takatolpalle Willian Josélle, joka laukoi pallon suoraan Lingmanin syötöstä maaliin.

Kolme minuuttia myöhemmin Klubipääty räjähti huutoon, kun Malik ohjasi pallon maaliin Hostikan nappikeskityksestä. Se meni videotarkistukseen, joka tuomitsi tilanteen paitsiomaaliksi.

”Tietenkin se vähän lannisti, mutta lähdimme sen jälkeen täydellä höyryllä eteenpäin”, Santeri Väänänen sanoi.

”Mielestäni voimme olla tyytyväisiä esitykseen, mutta tulos jäi vähän harmittamaan. Mielestäni esityksellä olisi ollut enemmän tarjolla pelistä.”

Kumpikin joukkue vaihtoi paljon pelaajia edellisten peliensä jälkeen. Betisillä säilyi vain Juanmi avauksessa Real Madridia vastaan pelatun liigaottelun jälkeen, ja HJK:lla säilyi avauksessa maalivahti Conor Hazard, keskikenttäpelaaja Lucas Lingman ja hyökkääjä Malik Abubakari.

HJK:lla oli muutamia yllätyspelaajia avauksessa, mutta niitä selitti päävalmentaja Toni Koskelan pyrkimys rakentaa avauskokoonpano mahdollisimman nopeista pelaajista. Koskela sanoi ennen ottelua Viaplaylle, että valittu avaus oli HJK:n nopein joukkue.

Pyry Soiri oli valittu laitapakiksi juuri nopeuden takia, ja yhtä lailla nopeutta löytyi toiselta laidalta, jossa avasi David Browne.

HJK:n kapteenin Miro Tenhon pelikunto oli kysymysmerkki vielä pari päivää ennen ottelua, mutta hän ehti kuntoutua otteluun. Arttu Hoskosen valinta avauskokoonpanoon Jukka Raitalan ja Tenhon vierelle toppariksi oli ehkä pieni yllätys.

Keskikentän kolmikossa avasivat tällä kertaa Nassim Boujellab, Lucas Lingman ja Santeri Väänänen. Oikeana laitapakkina avasi odotetusti David Browne ja Abubakarin vierellä hyökkäyksessä aloitti Santeri Hostikka.

Noin vartti ennen loppua Koskela teki kolmoisvaihdon ja lähetti kentälle Anthony Olusanyan, Casper Terhon ja Murilon. Soiri, Abubakari ja Hostikka tulivat vaihtoon.

Koskela lähetti kentälle lopussa myös Matti Peltolan ja Perparim Hetemajn, joka hankki heti vapaapotkun.

Lisäajalla Hetemaj antoi mainion keskityksen maalin eteen, mutta Olusanya ei yltänyt pallon syöksyessään siihen.

Koskela oli oikein tyytyväinen omiensa esitykseen.

”Mielestäni tämä oli meidän kauden paras peli. Betis joutui tekemään täyden työn saadakseen kolme pistettä. VAR ei ollut meille suosiollinen tänään. Onnistuimme joukkueena erittäin hyvin. Kun pelaamme näin kovaa vastustajaa vastaan, niin se ei välttämättä riitä tulokseen.”

”Betis on äärimmäisen laadukas joukkue.”

HS seurasi ottelua hetki hetkeltä. Seuranta löytyy tämän jutun alaosasta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat