Ulosajo tuhosi HJK:n pelin Roomassa – Lucas Lingman pahoitteli tekemäänsä syöttövirhettä, joka johti punaiseen

HJK selvisi ottelun alussa tulleen ulosajon jälkeen takaiskuitta tauolle, mutta vaihtomies Dybala rankaisi heti toisen jakson alussa. Viimeistään sen jälkeen lopputulos oli tiedossa.

HJK-kapteeni Miro Tenho katseli ensin keltaista ja sitten punaista.

15.9. 21:18

Rooma

AS Roma–HJK 3–0

HJK sai katastrofimaisen alun Eurooppa-liigan vierasotteluun AS Romaa vastaan, kun kapteeni Miro Tenho sai punaisen kortin ensimmäisellä vartilla.

Se tilanne tuhosi HJK:n pelisuunnitelman ja oli ratkaiseva käännekohta.

Keltainen kortti kääntyi punaiseksi 13. minuutilla. Tenho joutui rikkomaan hyökkääjä Andrea Belottia keltaisen kortin arvoisesti, kun Lucas Lingman antoi huonon syötön, johon vastustaja pääsi väliin. Tenho yritti osua palloon, mutta osui epäonnekseen Belottin jalkaan.

Erotuomari meni katsomaan videotarkistuksesta tilanteen uudestaan ja antoi punaisen kortin Tenholle. Tenho oli selvästi HJK:n alin kenttäpelaaja tilanteessa.

Lingman myönsi ilmiselvän virheensä ottelun jälkeen.

”Fudiksessa tapahtuu asioita. Joskus tekee virheitä, ja nyt se virhe kostautui aika isolla tavalla. Se oli huono tiputus, ja Miro [Tenho] joutui siitä kärsimään”, Lingman sanoi.

”Olen kyllä pahoitellut sitä Mirolle.”

Lingman sanoi, että virheen jälkeen hänen oli pakko vain keskittyä peliin.

”Ei siinä muu auta. Virheitä sattuu aina jollain tavalla, mutta tällä kertaa se kostautui vähän isommalla tavalla. Totta kai se kaivaa mieltä, mutta sen jälkeen oli vielä 80 minuuttia pelattavana.”

”Tiedostan, että tilanne lähti minun virheestäni. Tuollaisia syöttöjä tulee harvoin, mutta tänään tuli aika paskassa paikassa. Iso peli ja kaikilla oli iso lataus. Aloimme hyvin punaiseen asti.”

Punainen kortti katkaisi HJK:n melko hyvän alun. HJK selvisi hyvin ensimmäisistä minuuteista. Nicolò Zaniolo pääsi laukomaan neljännellä minuutilla kerran ohi maalin.

”Ihan alku oli aika hyvä. Saimme pidettyä palloa hyvin alussa”, puolustaja Jukka Raitala sanoi.

HJK:n puolustaja Jukka Raitala kamppaili AS Roman Nicolò Zanioloa vastaan.

”Luonnollisesti punainen muutti pelin luonteen dramaattisesti. Ennen sitä punaista saimme pidettyä palloa ja pelattua rohkeasti itseluottamuksella. Se olisi voinut olla erilainen peli.”

Klubia piti avausjaksolla pystyssä ennen kaikkea maalivahti Conor Hazard, joka teki useamman hienon torjunnan pahoihin laukauksiin.

”Se oli vaikea ottelu kaikille. Olen tyytyväinen, että pystyin tekemään joitain torjuntoja. Oli mukava tehdä torjuntoja huippuvastustajaa vastaan. Olen tietenkin pettynyt lopputulokseen”, Hazard sanoi.

HJK:n maalivahti Conor Hazard esitti tukun hienoja torjuntoja Roomassa Stadio Olimpicolla.

Ulosajon jälkeen HJK:n päävalmentaja Toni Koskela vaihtoi Matti Peltolan 23. minuutilla toisen hyökkääjän Santeri Hostikan tilalle. Hostikka näytti todella pettyneeltä, kun hänen pelinsä ja näytönpaikkansa jäi todella vajaaksi. HJK jatkoi vaihdon jälkeen 5–3–1-ryhmityksellä.

Pari minuuttia sen jälkeen Perparim Hetemaj hankki Roger Ibañezille keltaisen kortin HJK:n hyökkäyspäässä. Vapaapotkun jälkitilanteesta HJK-toppari Arttu Hoskonen pääsi puskemaan tolppaan pallon.

Hetemaj kunnostautui hankkimalla avausjaksolla peräti seitsemän rikettä Roman pelaajille. Puolen tunnin kohdalla Hetemaj hankki hyökkäyspäässä sitten itselleen keltaisen kortin rikkeestään Matias Vinaa kohtaan.

Pari minuuttia puolen tunnin jälkeen HJK-maalivahti Conor Hazard torjui hienosti Belottin laukauksen. Ja pian sen jälkeen Hazard liimasi matalan keskityksen maalin edustalle.

39. minuutilla Hazard teki jälleen ison torjunnan, kun hän nappasi Zaniolon laukauksen.

Ja pari minuuttia myöhemmin hän torjui Bryan Cristanten laukauksen kulmaksi. Belotti hukkasi täydellisen avopaikkansa kulmapotkun jälkeen.

Toisen jakson alkuun tuli kylmä suihku toisella peliminuutilla.

”Kylmä fakta on, että tämän tasoista joukkuetta vastaan väsyy alivoimalla. Toisen jakson aikainen maali oli harmillinen”, Raitala sanoi.

Toiselle jaksolle kentälle tullut Paulo Dybala teki ensimmäisellä kosketuksellaan maalin. Dybala pääsi laukomaan suoraan syötöstä rangaistusalueen rajalta maalin. Ja kaksi minuuttia myöhemmin AS Roma lisäsi johtoaan.

”Kovasta taistelusta huolimatta emme saaneet pidettyä maalia puhtaana. Voisi sanoa, että oli aika vaikea matsi”, Santeri Väänänen sanoi.

Toisen jakson puolivälissä Roma teki kolmannen maalinsa.

Nicoló Zaniolo uhkasi HJK:n maalia ottelun alussa.

HJK otti toisella jaksolla kentälle Paulus Arajuuren ja Aapo Halmeen toppareiksi Arttu Hoskosen ja Perparim Hetemajn tilalle. Hoskonen sai Koskelan mukaan aivotärähdyksen, ja siksi hänet otettiin vaihtoon.

Ottelun jälkeen Koskela sanoi Viaplayn haastattelussa kyseenalaistavansa jälkikäteen Hetemajn vaihdon.

AS Roma vaihtoi sisään Paulo Dybalan, joka teki Roman johtomaalin. Ja pari minuuttia sen jälkeen Zaniolon keskitys kimposi onnekkaasti Lorenzo Pellegrinin rinnasta maaliin, ja tilanne oli 2–0 kotijoukkueelle.

68. minuutilla AS Roma lisäsi johtoaan, kun Belotti sijoitti Zaniolon keskityksestä maaliin. Lingman ei pystynyt estämään keskitystä. Heti sen jälkeen Lingman vaihdettiin kentältä, ja tilalle tuli Nassim Boujellab.

Peltola koki kovia, kun hän blokkasi Dybalan laukauksen vapaapotkussa.

Toisen jakson loppu oli lähinnä lopun odottelua.

Perparim Hetemajn mukaan tappiosta huolimatta ottelussa oli hyviä asioita.

”Ensimmäinen peli toi paljon luottoa meille, että pystymme pelaamaan omaa peliä. Tänään lähdimme samalla asenteella”, Hetemaj sanoi.

”Harmittaa Miron puolesta. Hän pelasi siihen [punaiseen] asti hyvin niin kuin koko joukkue.”

AS Roman kannattajia Stadio Olimpicolla.

Avauskokoonpanot

HJK lähti seuraavalla avauskokoonpanolla otteluun: Conor Hazard; Arttu Hoskonen, Miro Tenho, Jukka Raitala; Pyry Soiri, Santeri Väänänen, Lucas Lingman, Perparim Hetemaj, Pyry Soiri; Santeri Hostikka, Malik Abubakari.

AS Roman avauskokoonpano näytti seuraavalta: Rui Patricio; Rick Karsdorp, Gianluca Mancini, Roger Ibañez, Matias Vina; Bryan Cristante, Nemanja Matic; Nicolò Zaniolo, Lorenzo Pellegrini, Leonardo Spinazzola; Andrea Belotti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat