Armand Duplantis sai yllättävän haasteen maailman nopeimmalta naiselta: ”Kohtaamme ensi vuonna, vain me kaksi”

Seiväshyppääjä Armand Duplantis ja pikajuoksija Shelly-Ann Fraser-Pryce löivät kättä päälle ensi vuonna Brysselissä järjestettävästä 100 metrin kilpailusta, jossa he aikovat kohdata toisensa.

Armand Duplantis on juossut 100 metriä aikaan 10,73 ja uskoo päihittävänsä Shelly-Ann Fraser-Prycen.

1.9. 18:39

Seiväshypyn ME-mies Armand Duplantis ja naisten 100 metrin hallitseva maailmanmestari Shelly-Ann Fraser-Pryce löivät erikoisen vedon torstaina ennen Brysselissä kisattavaa Timanttiliigan osakilpailua.

Kaksikko istui lehdistötilaisuudessa vastailemassa heille esitettyihin kysymyksiin, kun yhtäkkiä ilmoille nousi kiista siitä, kumpi on nopeampi juoksija.

Duplantis uhosi, että pystyisi päihittämään jamaikalaisen pikakiiturin 100 metrillä. Ajatus ei ole täysin tuulesta temmattu, sillä Aftonbladetin mukaan ruotsalainen on juossut vuonna 2018 ajan 10,73.

Fraser-Prycen ennätys on viime kesänä juostu 10,60. Hän ei ottanut kuuleviin korviinsa, että seiväshyppääjä voisi päihittää hänet.

”Kuinka pitkän vauhdin otat hyppyyn? 20 metriä? Kymmenen metriä?” Fraser-Pryce piikitteli.

22-vuotias Duplantis painotti, että on nykyään huomattavasti nopeampi kuin vuonna 2018, jolloin hän kellotti uransa tähän asti ainoan 100 metrin ajan.

Fraser-Pryce ei silti usko, että häviäisi kaksikon välistä kisaa. Niinpä hän ojensi kätensä ja kysyi, haluaako Duplantis lyödä vetoa.

”Löisin vetoa isosta summasta”, ruotsalainen vastasi empimättä.

”Kohtaamme ensi vuonna Brysselissä: Minä vastaan Shelly-Ann. Vain me kaksi ja 100 metriä”, hän suunnitteli.

Aftonbladetin mukaan Duplantisin manageri Daniel Wessfeldt pitää kilpailua täysin mahdollisena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat