Poliisi varautuu väkivaltaan Stadin derbyssä: ”Uhkakuvat ovat tavallista suurempia”

HJK ja HIFK kohtaavat maanantaina Töölön Bolt-areenalla.

Poliisi on aiemminkin ollut näkyvästi mukana Stadin derbyissä. Kuva vuodelta 2015.

2.9. 10:37

Helsingin poliisi arvioi kesän viimeisen Stadin derbyn eli HJK:n ja HIFK:n välisen jalkapallon Veikkausliigan ottelun aiheuttavan tavallista suuremman väkivallan uhkan.

Mestaruudesta taisteleva HJK ja putoamista vastaan kamppaileva HIFK kohtaavat Töölön Bolt-areenalla maanantaina kello 18.

”Poliisin ennakkotietojen perusteella otteluun liittyvät uhkakuvat ovat tavallista suurempia. Poliisi on pelissä näkyvästi ja runsain määrin paikalla turvaamassa illan rauhallisen kulun”, poliisi tiedotti perjantaina.

”Poliisi arvioi, että ottelun yhteydessä saattaa esiintyä kannattajien yhteenottoja. Tästä syystä poliisi myös varautuu tapahtumaan normaalia runsaammilla resursseilla.”

Ylikomisario Jarmo Heinonen muistutti tiedotteessa, että vastuu tapahtuman rauhanomaisesta kulusta kuuluu järjestävälle taholle.

”Ongelmatilanteessa poliisi toivoo, että kannattajat noudattavat sekä järjestyksenvalvojien että poliisin antamia ohjeita ja käskyjä”, Heinonen jatkoi.

Lisäksi poliisi muistutti ottelun aiheuttavan ruuhkaa Urheilukadulla ennen ja jälkeen pelin alkamisen. Poliisi viestii liikennehaitasta reaaliajassa Twitterissä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat