Verstappen tekee pian F1-historiaa – näin paljon venymistä vaatii kaikkien aikojen kausi

Verstappenin mestaruus voi ratketa lopullisesti jo kahden kisan päästä Singaporessa.

Max Verstappen on juhlinut tällä kaudella jo kymmenen kertaa.

4.9. 18:10

Red Bullin Max Verstappen on tällä kaudella täysin ylivoimainen formula 1 -sarjassa. Viime kaudella tulleen ensimmäisen maailman­mestaruuden jatkoksi tulee tällä kaudella toinen MM-titteli.

Kaudesta kertoo paljon, että näin voi ilman juuri minkäänlaista riskiä sanoa, vaikka ajamatta on vielä seitsemän kilpailua.

Verstappenin lähin uhkaaja on Ferrarin Charles Leclerc, mutta eroa MM-sarjassa on 109 pistettä.

Kun yhdestä kilpailusta voi saada 26 pistettä, tarkoittaa se sitä, että tällä tahdilla mestaruus varmistuisi jo kahden kilpailun päästä Singaporessa. Jos ero on yli 130 pistettä ennen viittä viimeistä kilpailua, on mestaruus teoriassakin varma.

”Ero on todella iso. Otamme kilpailun kerrallaan ja yritämme saada kaiken irti”, Leclerc totesi sunnuntain kilpailun jälkeen.

Verstappen on voittanut tällä kaudella peräti kymmenen kilpailua 15:stä ajetusta. Yhden kauden voittoennätys on Michael Schumacherin ja Sebastian Vettelin 13 voittoa.

Schumacherin kausi 2004 oli huikea, sillä kauden aikana ajettiin vain 18 osakilpailua. Vettel saavutti 13 voittoa kaudella 2013, mutta osakilpailuja oli 19.

Tällä kaudella osakilpailuja ajetaan peräti 22, mikä luonnollisesti auttaa Verstappenia kohti F1-ennätystä.

Schumacherin voittoprosentti kaudella 2004 oli 72,2, ja Vettelin kaudella 2013 oli 68,4. Jos Verstappen voittaa 14 osakilpailua tällä kaudella, on voittoprosentti 63,6, ja 15 voitolla prosentti on 68,2.

Kaikkien aikojen kautena tämän vuoden voi kiistatta Verstappenille antaa, jos voittoja tulee 16, sillä silloin voittoprosentti on myös kaikkien aikojen kovin 72,7.

Kuusi voittoa seitsemästä kilpailusta. Haaste on todella kova, mutta ei todellakaan mahdoton.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat