Turkki uhkaa vetäytyä koripallon EM-kisoista areenan uumenissa tapahtuneen välikohtauksen jälkeen

Turkkilaiset väittävät, että Georgian pelaajat hyökkäsivät ulosajetun Furkan Korkmazin kimppuun pukukoppikäytävällä.

Turkin Furkan Korkmaz oli kohun keskipisteenä EM-kisojen ottelussa Georgiaa vastaan. Kuva Turkin ensimmäisestä EM-kisaottelusta Montenegroa vastaan.

5.9. 8:42 | Päivitetty 5.9. 9:53

Turkki uhkaa vetäytyä koripallon EM-kisoista sunnuntaina Georgian Tbilisissä sattuneen välikohtauksen jälkeen, koripallosivusto Eurohoops kertoo.

Lohkoisäntä Georgian ja Turkin välinen kamppailu jatkui turkkilaisväitteiden mukaan myös areenan uumenissa. Maan koripalloliitto kertoi kolmen georgialaisen pelaajan hyökänneen ulosajetun Furkan Korkmazin kimppuun pukukoppikäytävällä.

”Kun Korkmaz käveli kohti pukuhuonetta valmentajamme kanssa, kokoonpanon ulkopuolella olleet Georgian pelaajat hyökkäsivät hänen kimppuunsa ulosajetun pelaajan [Duda Sanadze] ja vartijan kanssa”, Turkin koripalloliiton varapuheenjohtaja Omer Onan sanoi.

Eurohoops ei nimennyt muita välikohtauksessa mukana olleita. Urheilumedia BeIn Sportsin selostaja İsmail Şenol kertoi Twitter-tilillään, että muut hyökkääjät olivat Goga Bitadze ja Tornike Shengelia. Korkmazin kanssa koppiin käveli fysiikkavalmentaja Eren Hangün.

”Bitadze, Shengelia ja Sanadze hyökkäsivät Furkanin ja Erenin kimppuun vartijan kanssa. Tilanne kärjistyi, kun Eren yritti puolustaa Furkania neljää ihmistä vastaan”, Şenol kirjoitti.

Turkin koripalloliitto vaatii Onanin mukaan nähtäväkseen valvontakameran materiaalit pukukoppikäytävältä.

”Jos emme saa niitä, jätämme turnauksen.”

Turkin päävalmentaja Ergin Ataman (oik.) ajettiin ulos Georgia-ottelun jatkoajalla. Cedi Osman (oik.) yritti hillitä valmentajaansa.

Georgia kaatoi sunnuntaina Turkin numeroin 88–83 kahden jatkoajan jälkeen.

Jatkoajalla ulosajetun päävalmentajan Ergin Atamanin sijaan lehdistötilaisuuteen osallistunut kakkosvalmentaja Hakan Demir kertoi Turkin jättävän ottelusta protestin.

Turkkilaisten mukaan pelikellosta hävisi Korkmazin ja Sanadzen kiistan aikana liikaa sekunteja.

”Peli oli tänään 22 sekuntia lyhyempi. Se fakta, että kyse ei ole yhdestä tai kahdesta vaan 22 sekunnista, saa ajattelemaan, ettei kyseessä ollut vain virhe”, Demir sanoi.

Hän otti kantaa myös kentällä ja kentän ulkopuolella nähtyihin välikohtauksiin.

”Tulimme tänne pelaamaan koripalloa, emme nyrkkeilemään. Siksi olemme erittäin huolestuneita heikoista turvatoimista, joita kohtasimme tänään.”

Liiton varapuheenjohtaja Onan koki turkkilaisia suojaamassa olleen 30 poliisin joukon epäonnistuneen tehtävässään.

”Pukuhuoneemme edustalla olleet poliisit oletettavasti suojelivat meitä, mutta he työnsivät meitä koko ajan.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat