Jacques Villeneuve hyppää F1-auton rattiin yli vuosikymmenen tauon jälkeen: ”Superjännittävää ja hullua”

Kanadalainen Jacques Villeneuve juhlistaa Alpine-tallin viime kauden autolla maailmanmestaruuttaan, josta tulee syksyllä kuluneeksi 25 vuotta.

Jacques Villeneuve ajoi Williamsillaan formula ykkösten maailmanmestariksi vuonna 1997. Kuva Unkarin gp:stä elokuulta 1997.

5.9. 12:52

Formula ykkösten vuoden 1997 maailmanmestari Jacques Villeneuve palaa F1-auton rattiin yli vuosikymmenen tauon jälkeen, kertoo Autosport.

51-vuotias kanadalainen hyppää nykyaikaisen formulan ohjaamoon ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun hänen F1-uransa päättyi Hockenheimissa 2006.

Kyse ei kuitenkaan ole kisakuskin tai edes testikuljettajan tehtävistä. Villeneuve juhlistaa Alpine-tallin viime kauden autolla MM-titteliä, jonka voitti 25 vuotta sitten.

”Tämä on superjännittävää ja hullua. Olisi hyvä ymmärtää, mitä nämä autot ovat, joten kokeilin simulaattoria. Nykyaikaiset autot eivät tee vaikutusta hitaissa nopeuksissa, mutta ovat uskomattomia huippunopeuksissa”, Villeneuve sanoo.

”Minun täytyy varmistaa, että saan hyvän istuimen. Siitä tulee helvettiä, koska g-voimat ovat uskomattomia.”

Ensi viikon keskiviikkona Monzassa ajettava testi toteutuu Canal +:n, Ranskan television ja Renaultin yhteistyönä. Villeneuve voitti mestaruutensa juuri Renaultin moottoreilla Williamsilla ajaessaan. Nyt Renault toimittaa moottorit Alpinelle.

”Se [testi] tapahtuu siis sen takia, mutta se on viime vuoden auto, jota ajetaan Monzassa ilman virityksiä, joten niistä tulee kunnon kierroksia”, Villeneuve sanoo.

Alpinen kuljettajat Fernando Alonso ja Esteban Ocon ajoivat tallin väreissä myös viime kaudella. Villeneuve ja Alonso ajoivat yhtä aikaa Renaultilla kauden 2004 lopussa.

”Ajoin kolme kilpailua Fernandon tallikaverina, joten minulla on menneisyyteni tiimin kanssa, ja [nykyinen urheilujohtaja] Alan Permane oli insinöörini”, Villeneuve kertoo.

Alpine on käyttänyt aiemmin tällä kaudella A521-autoaan nuorten kuljettajien kehitystesteissä Oscar Piastrin ja Jack Doohanin menopelinä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat