Puolan voitto heitti Susijengin EM-lohkon täysin sekaisin, kaikki on mahdollista lohkovoitosta karsiutumiseen

Koripallon EM-kisojen Suomen lohkossa joudutaan pelaamaan viimeiseen hetkeen saakka, jotta jatkoon pääsijät ovat selvillä.

Puolan ykköstakamies A. J. Slaughter ajoi korille ja ohitti Israelin tähden Deni Avdijan.

5.9. 19:27 | Päivitetty 5.9. 20:35

Praha

Voimasuhteet koripallon EM-turnauksen alkulohkoissa heiluvat ja heittävät laidasta laitaan.

Puola näytti Suomea vastaan heikolta ja lopussa jopa täysin alistuneelta, mutta jysäytti yllätyksen kaatamalla maanantaina Israelin 85–76.

Tulos tarkoittaa, että Puola ja Israel ovat kahdessa voitossa, kun maanantain iltaottelut ovat pelaamatta. Suomi kohtaa maanantai-iltana Serbian kello 22 Suomen aikaa alkavassa ottelussa.

Puolan voitto tarkoittaa myös sitä, että Suomi voi periaatteessa pelata lohkovoitosta Serbiaa vastaan myöhään maanantaina. Pahimmillaan ristiin pelaaminen johtaa siihen, ettei välttämättä kahdella voitolla pääse edes jatkoon.

Puola auttoi Suomea siis vain siinä tapauksessa, että Susijengi hoitaa oman osuutensa.

Vaikka Susijengi ei voittaisi Serbiaa, täytyisi joukkueen kaataa Tšekki tiistaina ja Hollanti torstaina. Vähempikin voisi riittää, mutta sen varaan ei kannata laskea.

Tšekki tuli mukaan kisaamaan jatkopaikoista, kun se kaatoi Hollannin 88–81. Kotijoukkue aloitti turnauksen kahdella tappiolla, mutta Tšekkiä ei voi laskea ulos. Sillä on nyt yksi voitto, mutta jäljellä pelit Suomea ja Israelia vastaan. Molemmat voitettavissa, kun nostetaan nenälle tšekkiläiset silmälasit.

Lohkossa on niin paljon muuttuvia osia, ettei ole mitään järkeä alkaa kaivaa jokaista skenaariota esille, mutta kolmella voitolla voisi sijoittua kakkoseksi ja kahdella voitolla jäädä kokonaan ulos.

Suomelle molemmat kuviot ovat täysin mahdollisia. Kuuden joukkueen alkulohkosta menee jatkoon neljä.

Susijengin yksi pääotteluista osuu nimenomaan tiistaille isäntämaa Tšekkiä vastaan.

Puolan ratkaisija A.J. Slaughter naulasi hurjalla prosentilla 24 pistettä yksinkertaisella kuviolla: yksitoista kolmen pisteen heittoa, joista upposi kuusi. Hän täydensi saaliinsa hyvillä kahden pisteen koreillaan.

Suomea vastaan taitava takamies hukkui Susijengin puolustukseen.

Puolan fyysisyys oli liian hankala Israelille, eikä heidän NBA-pelaajansa Deni Avdija saanut millään heittoja koriin. Suomea vastaan hän ratkaisi ottelun.

Mylläkkää riittää muuallakin kuin Prahassa. Tbilisin alkulohkossa Belgia on aloittanut turnauksen kaatamalla isäntäjoukkue Georgian ja sunnuntai-iltana sokeeraavasti Espanjan.

Ja kaiken lisäksi Turkki uhkasi pakata varusteensa ja lähteä kotiin kesken turnauksen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat